Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na beroving

Nijmegen, 14-07-2010 o Dinsdagavond rond 22.15 uur werd een 14-jarige jongen uit Nijmegen op de Spijkerhofweg door een groepje jongens beroofd van zijn mobiele telefoon. Diezelfde avond kon een 14-jarige jongen uit Nijmegen als verdachte worden aangehouden. Het Overvallenteam van de politie onderzoekt de zaak verder.

Op bovengenoemd tijdstip fietste de jongen over het Bert Oosterboschpad. Ter hoogte van een daar gelegen dierenweide zag hij een groepje jongens staan. Toen de 14-jarige het groepje voorbij fietste, kwamen de jongens hem achterna. Twee van hen waren in het bezit van een mes. Op de Spijkerhofweg stopte het slachtoffer even om te controleren of hij zijn spullen nog had. Op dat moment kwamen de jongens om hem heen staan en werden zijn zonnebril en mobiele telefoon afgepakt. Daarna ging het groepje ervandoor. Twee jongens fietsten samen weg in de richting van het station in Dukenburg. Het slachtoffer zag kans om de jongen die achterop zat, van de fiets te trekken. Na aandringen van het slachtoffer gaf de verdachte de mobiele telefoon terug. Thuis waarschuwde de 14-jarige direct de politie.

Uit de verklaring van het slachtoffer bleek dat hij één van de jongens had herkend. Na contact met de meldkamer konden agenten het adres achterhalen. De 14-jarige verdachte werd in zijn woning aangehouden. Hij zit nog vast.

Getuigenoproep

Het Overvallenteam van de politie onderzoekt de zaak. Hoeveel daders bij de beroving betrokken waren, is nog niet duidelijk. Vermoedelijk gaat het om 7 of 8 jongens. Getuigen die iets gezien hebben van de beroving of andere informatie hebben die van belang kan zijn worden verzocht contact op te nemen met het Overvallenteam op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

(10)

Laatst gewijzigd 14-07-2010 16:02 | © Regio Gelderland-Zuid |