Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 14-07-2010

Jongen aangehouden voor mishandeling buurvrouw

ETTEN-LEUR: De politie hield dinsdagavond een 14-jarige jongen uit Etten-Leur aan in de Maerlantstraat. Hij wordt ervan verdacht een 61-jarige bewoonster van de Maerlantstraat te hebben mishandeleld. De vrouw zou tegen haar borst en rug zijn geslagen en met haar hoofd tegen een deur aan zijn geduwd. Aanleiding zou zijn geweest dat de verdachte en een groepje jongeren in de voortuin van de tuin van de vrouw zouden hebben gestaan en niet wilden vertrekken. De familie van de verdachte en de gedupeerde wonen in dezelfde straat en hebben al langere tijd onenigheid met elkaar. Toen de jongeren niet wilde vertrekken spoot de vrouw hen nat met een tuinslang, omdat ze zich, naar eigen zeggen, bedreigd voelde.
De politie werd na de mishandeling gealarmeerd en hield de 14-jarige jongen op aanwijzen van de vrouw aan. De verdachte verklaarde dat de gedupeerde hem met een tuinslang in zijn gezicht spoot, toen hij haar vroeg wat er aan de hand was. Hierop gaf de jongen haar twee klappen. Na verhoor is de jongen in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt dossier opgemaakt.

Politie houdt jongeren aan na openlijke geweldpleging

TETERINGEN: De politie heeft de afgelopen dagen twee verdachten van openlijke geweldpleging aangehouden. De 16-jarige jongen en 17-jarige jongen uit Teteringen worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een 19-jarige jongen uit Oosteind afgelopen zondag. Een 18-jarige jongen liep even na 23.00 uur met zijn vriendin over de Laarakker. Het stel had de WK-finale gekeken in een nabijgelegen horecagelegenheid. Ze passeerden een groepje jongeren die zich verbaal erg agressief gedroegen. De 19-jarige man zei hier iets van en de groep keerde zich tegen hem. Het zou gaan om 7 jongemannen. Hij werd meerdere keren geschopt en geslagen en raakte enige tijd buiten bewustzijn. Hij liep ernstig letsel in zijn gezicht op door de mishandelingen, waaronder afgebroken en losse tanden. Mogelijk heeft het slachtoffer ook een hersenkneuzing. Na een verblijf in het ziekenhuis is hij gisteren uit het ziekenhuis ontslagen.
De politie stelde een onderzoek in naar de mishandelingen en verrichtte een buurtonderzoek. Er zijn meerdere getuigenverklaringen opgenomen. Aan de hand van onderzoek van de politie zijn twee aanhoudingen verricht. Beiden verdachten zitten nog vast. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen zeker niet uit. Getuigen die zich nog niet hebben gemeld en wel meer weten of hebben gezien van deze openlijke geweldpleging worden met klem verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Politie neemt vuurwapen in beslag na melding bedreiging

BREDA: Dinsdag kreeg de politie om 19.00 uur melding van bedreiging met een vuurwapen op de Haagweg. De 39-jarige gedupeerde uit Breda meldde de bedreiging zelf en sprak de agenten die op de melding af kwamen zelf aan. Hij verklaarde bedreigd te zijn met een vuurwapen door een bekende. Hij wilde geen aangifte doen uit angst. De politie hield een 33-jarige Bredanaar aan die voldeed aan het signalement en doorzocht zijn woning, die de man met meerdere bewoners deelt. Hier werd een doorgeladen vuurwapen aangetroffen. Dit is in beslag genomen en zal worden onderzocht. De verdachte verklaarde bij in verzekeringstelling niks met de bedreiging van doen te hebben en ook het vuurwapen zou niet van hem zijn.

Man aangehouden voor aanrichten vernieling in ouderlijk huis

RUCPHEN: De politie kreeg dinsdag rond 18.00 uur melding van
vernielingen in een woning in Rucphen. De zoon des huizes, een 19-jarige man, bleek door het lint te zijn gegaan in zijn ouderlijk huis. Reden voor de uitbarsting zou vermoedelijk zijn dat de man onder invloed van drugs verkeerde. Hij sloeg een ruit in en vernielde meerdere goederen in de woning. De moeder van de man deed aangifte en hij werd aangehouden en in verzekering gesteld. De man verklaarde niet onder invloed van drugs te hebben verkeerd, maar door de sfeer en de houding van zijn ouders door het lint te zijn gegaan. De verdachte heeft een huisverbod gekregen.

Politie houdt man aan met gestolen aanhangwagen

SINT WILLEBRORD: De politie hield dinsdagmiddag een 43-jarige man uit Sint Willebrord aan voor heling. De man werd aangehouden in de Kaaistraat. Rond 13.15 uur meldde de eigenaar van een aanhanger die eerder gestolen was, dat hij achter een auto reed waar zijn aanhanger aan bevestigd was. De bestuurder van de auto reed richting Sint Willebrord. Door rechtstreeks in contact te blijven met de melder kon de politie de 43-jarige man uit Helmond aanhouden. De politie heeft de aanhangwagen in beslag genomen. De verdachte verklaarde dat hij de aanhangwagen van een bekende had geleend.

Politie rolt hennepkwekerijen op

RIJSBERGEN: De politie ontdekte dinsdagmiddag een hennepkwekerij op een zolder aan Den Hooiberg. Een anonieme melder had via M. een tip over de hennepkwekerij doorgegeven. Op de zolderverdieping van het pand werden 200 hennepplanten gevonden. De kwekerij is geruimd. Er was in het pand sprake van diefstal van stroom. De meter is in beslag genomen voor onderzoek en de stroom van de woning is afgesloten. De
energiemaatschappij zal aangifte doen van diefstal van stroom. Ook kwam een medewerker van de woningbouwvereniging langs om zich op de hoogte te stellen. De bewoners zullen een brief ontvangen waarin hen wordt medegedeeld dat zij binnen enkele maanden de woning moeten verlaten.
In de woning werd een 28-jarige bewoonster van het pand aangehouden. Haar vriend, een 27-jarige man, ook bewoner van het pand aan Den Hooiberg, werd in Etten-Leur aan de Hoge Neerstraat aangehouden. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

BREDA: De politie ging dinsdagmiddag een woning aan de Scherpenakker binnen aan de hand van een anonieme melding dat hier een hennepkwekerij zou zitten. Metingen van de politie gaven aan dat er inderdaad een hennepkwekerij zou moeten zitten. Bij binnenkomst bleek dat de apparatuur van de kwekerij nog aanwezig was, maar de planten waren verdwenen. De 602 potten met potgrond waren nog aanwezig. Wat er over was van de kwekerij is geruimd. De 27-jarige eigenaar van het pand meldde zich bij de politie en verklaarde dat hij het pand had
onderverhuurd. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor vuurwapenbezit

SINT WILLEBRORD: De politie hield dinsdagmiddag een 36-jarige man uit Sint Willebrord aan in zijn woning aan de Wittenburg. In de woning werden een pistool en een hoeveelheid munitie aangetroffen. Agenten kwamen het vuurwapenbezit op het spoor aan de hand van een anonieme tip. De verdachte is in verzekering gesteld.

Auto's weggenomen bij woninginbraak

ETTEN-LEUR: Inbrekers sloegen in de nacht van dinsdag op woensdag hun slag aan de Muiderkring. Tussen middernacht en 04.30 uur kwamen inbrekers binnen via een openstaand slaapkamerraam op de eerste verdieping. De daders gebruikten tuinmeubilair als opstap om door het raam te kunnen klimmen. De bewoners van het pand werden op de inbraak gewezen door buren, die zagen dat de deuren van de woning open stonden. De daders doorzochten de gehele woning en namen onder andere de auto van de bewoners en een tv weg. De auto, een grijze peugeot 206 cc met kenteken 16-JL-BJ is als gestolen gesignaleerd. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

BREDA: Inbrekers namen tussen dinsdag 23.00 uur en woensdag 08.00 uur een auto weg bij een woning aan de Teteringsedijk. De daders boorden gaten in een raam aan de voorzijde van de woning en kwamen zo binnen. Er werden enkel sleutels weggenomen uit de woning, waarmee men vervolgens de grijze Volkswagen Golf met kenteken 73-HSR-1 vanaf de oprit wegnam. De auto is internationaal als gestolen gesignaleerd en van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 14-07-2010 16:09 | © Regio Midden en West Brabant |