Philips


Philips versterkt portfolio buitenverlichting door overname van de divisie straatverlichting van Amplex

13 juli, 2010

Amsterdam, Nederland en Aarhus, Denemarken - Koninklijke Philips Electronics (AEX: PHI, NYSE: PHG) maakte vandaag bekend dat zij de activiteiten op het gebied van lichtregeling voor straatverlichting zal overnemen van Amplex A/S, een in Denemarken gevestigde leverancier van energie-efficiënte oplossingen. Na voltooiing van deze transactie in het derde kwartaal van 2010, die moet voldoen aan bepaalde contractuele en andere voorwaarden, zal de overgenomen onderneming deel gaan uitmaken van de Lighting Electronics-activiteiten van Philips Lighting. Financiële gegevens over deze overeenkomst werden niet vrijgegeven.

"Deze overname betekent een verdere versterking van ons aanbod aan integrale energiebeheeroplossingen voor gemeenten, wegbeheerders en nutsbedrijven", zei Hans de Jong, hoofd van Philips Lighting Electronics. "Dit stelt ons in staat deze klanten van dienst te zijn met een systeem dat gemeenten een besparing van eenderde op hun verlichtingsenergie oplevert. Normaliter besteden gemeenten 30 tot 40 procent van hun totale energiebudget aan straatverlichting, dus deze oplossing betekent een aanzienlijke verlaging van hun kooldioxide-uitstoot en energierekening."

Amplex levert lichtregelsystemen die worden gebruikt voor het dagelijkse beheer van miljoenen straatlantaarns in tal van landen over de hele wereld. Het lichtregelsysteem van Amplex is een automatisch beheersysteem dat intelligente bewaking en regeling aanbrengt in elke schakelkast voor straatverlichting. En al die kasten worden samengevoegd tot een gecentraliseerd beheersysteem voor straatverlichting.

De overname van de straatverlichtingsactiviteiten van Amplex betekent een verdere versterking van de leidende positie die Philips wereldwijd bekleedt op het gebied van verlichting, en ondersteunt tevens de groei van haar buitenverlichtingsactiviteiten. Dit is een logisch vervolg op de overnames vorig jaar van Teletrol Systems Inc. in de USA en Dynalite in Australië, die ook actief zijn op dit gebied.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Shai Dewan Philips Corporate Communications Tel: +31 20 59 77199 Email: shai.dewan@philips.com
---

Over Koninklijke Philips Electronics

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van "sense and simplicity". Philips heeft wereldwijd circa 116.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 23 miljard in 2009 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.