Gemeente Voerendaal


\ 14/7/2010 - Veilig op de scootmobiel
Woensdag 14 juli volgden scootmobielgebruikers van de gemeente Voerendaal de cursus scootmobielgebruik. Het thema van de cursus luidde: "Veilig op de scootmobiel". Deze cursus werd verzorgd door Veilig Verkeer Nederland in het gemeentehuis van Voerendaal.

Cursus
In het theoriegedeelte kwamen de belangrijkste verkeersregels aan bod. Bij het praktijkgedeelte werd onder deskundige begeleiding een route door het verkeer afgelegd waarbij de aandacht voornamelijk op specifieke verkeerssituaties werd gelegd. Verder waren er een gehoor- en ogentest en een onderhoudscheck aan de scootmobiel door een monteur van Ligtvoet.

Deelnemers
De gemeente voerendaal telt ongeveer 75 scootmobielgebruikers. Daarvan hadden zich helaas maar 11 aangemeld. De deelnemers waren, voor zover het warme weer dat toestond, zeer enthousiast en hebben de dag als zinvol ervaren.
Aan het eind van de middag ontvingen de deelnemers een certificaat. In verband met de afwezigheid van wethouder Jos Pleijers werden deze uitgereikt door de gemeentesecretaris Jos Kooijman.