Gemeente Vlaardingen


Actie tegen asbest

14-07-2010 |
In de zomertijd wat extra tijd om te klussen? Dan kan het zijn dat u asbest aantreft in uw woning. Niet doorklussen! Eerst even de tijd nemen om te achterhalen wat u moet doen om te voorkomen dat u en uw eventuele huisgenoten gezondheidsschade oplopen door de vezels van dit materiaal.
Het inademen van asbestvezels kan op termijn bepaalde vormen van longkanker veroorzaken. Als het gaat om een onbeschadigde plaat, dan zitten de vezels goed vast en zijn de risico's zeer klein. Maar als het broos materiaal is of als er in geboord of gezaagd wordt, of de plaat breekt, dan komen er wel vezels in de lucht en die kunnen daar lang blijven rondzweven.

Als u huurder bent van een woning waarin u asbest aantreft, dan kunt u contact opnemen met uw verhuurder. Deze zal dan maatregelen nemen. Bent u eigenaar van uw woning? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor de juiste aanpak van het asbest. Als u meer wilt weten over hoe u asbest herkent en hoe u het kunt (laten) verwijderen, bekijk dan de asbestfolder online of vraag de asbestfolder aan bij de gemeente, telefoon (010) 248 4000.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000