FloraHolland


FloraHolland Productcommissie Alstroemeria

FLORAHOLLAND (14 juli 2010) - Op donderdag 1 juli kwam de FPC Alstroemeria bijeen voor een extra vergadering. Het doel van deze bijeenkomst was de nieuwe werkwijze gewichts- en lengtecodering evalueren.
A. Troost was aanwezig om de evaluatie toe te lichten. De conclusie is dat de betrouwbaarheid verbeterd is, maar dat de lage tolerantie (vooral bij lichtere gewichten) problemen geeft. Een nieuw voorstel wordt uitgewerkt.

Enkele weken geleden is de nieuwe werkwijze FPC's geëvalueerd. De evaluatie en verbeterpunten zijn met de FPC-leden besproken. De FPC heeft enkele adviezen afgegeven.

D. Jansen was aanwezig om de centralisatie veilen snijbloemen vestiging Aalsmeer toe te lichten. Tribune A en B voldoen niet meer aan de wensen en eisen voor het veilen en veiligheid. Er zijn enkele opties uitgewerkt. Er is gekozen om tribune A en B in te schuiven bij tribune E en F. Alle bloemen worden dan op 1 veilcentrum verkocht. Alle inkopers kopen op een modern en innovatief veilcentrum. Bundeling van de koopkracht, kosten efficiëntie en toekomstbestendig. De procedure is toegelicht. De FPC is positief over deze ontwikkeling.

De vorige vergadering concludeerde de FPC dat er een verschuiving van aanbod te zien is van FloraHolland Naaldwijk naar Aalsmeer. F. Haring en P. van Nieuwkoop waren aanwezig om hierover van gedachten te wisselen. In week 1 t/m 20 2010 t.o.v. 2009 is er meer aangevoerd op FloraHolland Naaldwijk, dit komt waarschijnlijk door het veilschema. De prijsvorming is op FloraHolland Naaldwijk lager dan Aalsmeer. FloraHolland Naaldwijk wil enkele wijzigingen gaan doorvoeren om de koopkracht te verbeteren. Het traject zal gevolgd worden.

De volgende vergadering vindt plaats op 2 september.