ProRail

Persbericht

14-07-2010

Campingactie ProRail

Sluiproutes langs het spoor of spelende kinderen op de rails. Ieder jaar krijgt ProRail meldingen van levensgevaarlijk gedrag bij campings die dicht bij het spoor liggen. Om vakantiegangers te waarschuwen, is ProRail ook dit jaar weer een campingactie gestart.

Zoân 450 eigenaren van campings, kampeerboerderijen, jeugdherbergen en recreatieparken hebben posters en flyers ontvangen in diverse talen. Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOAâs) van ProRail geven voorlichting op de camping.

Vakantiegangers zijn geneigd hun nieuwe omgeving te verkennen. Niet iedereen is zich bewust van de gevaren van het spoor, zeker kinderen niet. Langs het spoor lopen of spelen is levensgevaarlijk. Een trein kan niet op tijd remmen en de gevolgen kunnen catastrofaal zijn. Op het zogenoemde âspoorlopenâ staat dan ook een forse boete. Ook schrikt een machinist als hij opeens mensen voor de trein ziet. Als mensen langs het spoor worden gesignaleerd, krijgen alle machinisten op dat traject een waarschuwing en moeten ze langzamer gaan rijden om een aanrijding te voorkomen. Hierdoor lopen alle treinen op het traject vertraging op.

[s?pers.persberichten.actueel.landelijk.campingactieprorail&category=La ndelijk]