KNHS

Nederland loot tweede startpositie
14 juli 2010
Harrie Smolders - Oliver Q

AKEN (KNHS) - In de vijfde wedstrijd van de Meydan FEI Nations Cup competitie gaat Nederland morgen als tweede van start. Bondscoach Rob Ehrens heeft besloten om Vincent Voorn (Dinteloord) met Audi's Alpapillon-Armanie als eerste van start te laten gaan, voor Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce New Orleans. Harrie Smolders (Hooge Mierde) is met Exquis Walnut de Muze de derde starter, terwijl Marc Houtzager (Rouveen) met Opium VS de rij van Nederlandse ruiters sluit.

"Ik hoop dat we in de tweede manche een betere startpositie hebben weten te veroveren. Aan de andere kant is Voorn een ervaren ruiter en is zijn paard geroutineerd. Een startpositie zo vroeg in het deelnemersveld is voor hen geen echt probleem", aldus Ehrens. Sven Holmberg, de vice-voorzitter van de FEI, bracht in herinnering dat deze competitie de zwaarste is die ooit is verreden, omdat na Dublin maar liefst vier landen uit deze competitie zullen degraderen. "Zowel de regerend wereldkampioen (Nederland), als de regerend Europees kampioen (Zwitserland) verkeren in degradatie zorgen en dat toont overduidelijk aan hoe zwaar de competitie dit jaar is", aldus Holmberg.

De Meydan FEI Nations Cup wordt donderdag 15 juli verreden en de eerste ruiter start om 19.30 uur. De startvolgorde is: 1) Ierland, 2) Nederland, 3) Polen, 4) Spanje, 5) Frankrijk, 6) Groot-Brittannië, 7) USA, 8) Zwitserland, 9) Duitsland en 10) Zweden.

In een wedstrijd op woensdag, de Prijs van Europa, gingen de Nederlandse ruiters goed van start. Harrie Smolders eindigde met Exquis Oliver Q op de derde plaats, Marc Houtzager met HBC Tamino op de zesde en Vincent Voorn met Audi's Gestion Primamus Z op de achtste. De wedstrijd werd gewonnen door de Amerikaanse Beezie Madden met Coral Reef Via Volo, voor de Zweed Rolg-Göran Bengtsson met Ninja la Silla.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.chioaachen.de

Uitslag Prijs van Europa:


1) Beezie Madden (USA) - Coral Reef Via Volo - 0 / 0 - 48.27
2) Rolf-Göran Bengtsson (Zwe) - Ninja la Silla (Guidam x Lys de Darmen)
- 0 / 0 - 50.07

3) Harrie Smolders (Hooge Mierde) - Exquis Oliver Q (Quattro x Maykel)
- 0 / 0 - 55.02
6) Marc Houtzager (Rouveen) - HBC Tamino (Numero Uno x Farmer) - 0 / 4
- 51.38
8) Vincent Voorn (Dinteloord) - Audi's Gestion Priamus Z - 0 / 4 - 52.44

Tussenstand Meydan FEI Nations Cup (na 5 wedstrijden):


1) Frankrijk - 39

2) Groot-Brittannië - 27.5

3) USA - 25.5

4) Duitsland - 21.5

4) Spanje - 21.5
6) Ierland - 18.5
7) Nederland - 14
8) Zweden - 12
9) Zwitserland - 10.5
10) Polen - 0

Kalender 2010:

15 juli - Aken (Dui)
30 juli - Hickstead (Eng)
6 augustus - Dublin (Ier) - finale

Foto Harrie Smolders met Oliver Q door: www.melissen.net