Gemeente Oirschot

Samen zorgen voor een veiliger Oirschot

Â

De afgelopen jaren heeft de gemeente Oirschot hard gewerkt aan een âVeiliger Oirschotâ. Inwoners van onze gemeente beoordelen de woonomgeving, de leefbaarheid en de veiligheid met een ruime voldoende. Onze inwoners kunnen goed met elkaar opschieten en hebben weinig âlastâ van elkaar. Denk hierbij aan geluidsoverlast, verloedering en drugsgebruik.

Â

âOnzeâ jongeren

Oirschotse jongeren zorgen voor veel minder overlast dan gemiddeld het geval is in de regio. Leefbaarheid en veiligheid scoren positief ten opzichte van het regionale gemiddelde. Het aantal delicten is de laatste jaren gedaald, inwoners voelen zich behoorlijk veilig (bron Landelijke Veiligheidsmonitor). Maar het kan natuurlijk altijd nog beter, zodat we ons nog veiliger voelen. Vooral als het gaat om diefstal/inbraak, vernieling, verkeersoverlast en ambulancezorg. Veiligheid blijft dan ook een belangrijk onderwerp op de politieke agenda.

Â

Hoe verder?

Maar hoe krijgen we het voor elkaar dat Oirschot nog veiliger wordt? Hiervoor hebben we een kadernota Integrale Veiligheid opgesteld voor de komende zes jaar. Deze nota kunt u vonden op onze website www.oirschot.nl -> Inwoners -> Veiligheid -> Oirschot Veilig. Heeft u verder nog vragen of wilt u meer weten dan kunt u contact opnemen met de gemeente Oirschot, telefoon (0499) 583 333 of via e-mail info@oirschot.nl