Ingezonden persbericht


Persbericht

Barendrecht, 14 juli 2010

FARO en Autodesk werken samen aan betere ondersteuning voor puntenwolkgegevens voor AutoCAD 2011

Autodesk, Inc, wereldwijd leverancier van 2D- en 3D ontwerpsoftware, is een samenwerking aangegaan met FARO, aanbieder van draagbare meet- en visualisatie-oplossingen. De twee bedrijven maken het nu mogelijk om puntenwolkgegevens direct in de AutoCAD 2011-software te integreren. FARO en Autodesk zijn ook overeengekomen dat FARO de software AutoCAD Plant 3D zal presenteren als zijn voorkeurstoepassing voor 3D-modellering voor de procesindustrie. Bovendien maakte Autodesk bekend dat de FARO Laser Scanner Photon zijn voorkeurshardware is voor het vastleggen van puntenwolkgegevens voor de faciliteiten van procesfabrieken met behulp van AutoCAD Plant 3D.

Door de gezamenlijke technische en ontwikkelingsinspanningen van beide bedrijven kunnen met AutoCAD 2011 binaire scangegevens direct worden geïmporteerd vanuit FARO Scene, FARO's scanverwerkingssoftware voor de FARO Laser Scanner. Dankzij de introductie van een speciaal puntenwolkplatform, dat naadloos in AutoCAD kan worden geïntegreerd, worden de mogelijkheden voor de gebruiker sterk vergroot. AutoCAD 2011 ondersteunt tot 2 miljard punten, die kunnen worden verwerkt met de verbeterde functies voor 3D-modellering. Hierdoor kunnen de scangegevens zeer efficiënt worden gebruikt.

"Aangezien onze klanten steeds vaker laserscanners gebruiken, vroegen ze om een directe import en ondersteuning van grote puntenwolken in AutoCAD," aldus Gonzalo Martinez, directeur strategisch onderzoek van Autodesk. "Het afgelopen jaar hebben wij nauw samengewerkt met FARO. Dit bedrijf ondersteunde ons bij het ontwerp van de functionaliteit en gaf essentiële feedback voor de directe integratie van puntenwolkgegevens."

Autodesk en FARO leveren geavanceerde oplossingen om de werkprocessen van hun klanten te verkorten. Gebruikers van Autodesk-oplossingen beschikken met de functie voor het direct importeren van binaire scangegevens in AutoCAD 2011 over zeer krachtige 3D-modelleringstechnieken. Gebruikers van de FARO Laser Scanner kunnen hun verzamelde data nu direct overbrengen naar AutoCAD 2011, zodat een neutraal, veel ruimte innemend bestandsformaat niet meer nodig is.

Voor klanten in de proces- en energie-industrie zal de toevoeging van puntenwolkondersteuning in AutoCAD 2011 het conversieproces van as-built informatie naar 3D-modellen aanzienlijk versnellen. AutoCAD Plant 3D is gebaseerd op AutoCAD-software en biedt de voordelen van een modelgebaseerd ontwerp voor reguliere fabrieksontwerpprojecten. Het programma werd speciaal ontwikkeld voor het ontwerpen, modelleren en documenteren van procesfabrieken.

"Zowel Autodesk als FARO willen de technologie toegankelijker maken, en we zijn daarom trots dat we samen een functionaliteit ontwikkeld hebben die onze gezamenlijke klanten ondersteunt bij hun dagelijkse activiteiten en hen zal helpen aanzienlijke tijdsbesparingen te realiseren," aldus Jay Freeland, CEO en directeur van FARO Technologies. "We zijn tevens blij met de uitbreiding van ons samenwerkingsverband met Autodesk door de keuze van AutoCAD Plant 3D als onze favoriete modelleertoepassing voor de procesindustrie. Wij zijn ervan overtuigd dat onze klanten zullen profiteren van het gebruiksgemak en de wereldwijde beschikbaarheid van het programma."