Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 08.45 uur

Utrecht, 14-07-2010

Wijziging openstelling politieloket Eemnes

EEMNES In verband met de zomervakantieperiode heeft het politieloket vanaf 12 juli tot 23 augustus geen avondopenstelling.

De loketfunctie is in deze periode alleen op de dag, gedurende de openingsuren van het gemeentehuis, voor de inwoners opengesteld. In de dagopenstelling vindt geen wijziging plaats en kunnen inwoners elke woensdag tussen 09.00 en 12.00 uur bij het loket terecht.

Hengelinbreker actief

BAARN In de Noordbuurt is een hengelinbreker actief. De politie is vrijdag 9 juli bij woningen op de prof. Meijerslaan, de prof. Kranenburglaan en de prof. Krabbelaan geweest, waar een inbreker had ingebroken door de deurklink via een hengelmethode te openen.

In voormelde drie gevallen lukte het de nachtelijke dief om via de brievenbus de deur te openen en ontdekte de bewoner in de vroege morgen dat er goederen uit de woning waren gestolen. Vermoedelijk hebben de inbraken tussen 00.30 en 08.30 uur plaatsgevonden.

De politie sluit niet uit dat de onbekende inbreker(s) deze methode opnieuw zullen gebruiken en waarschuwt de bewoners van Baarn om s-nachts het voordeurslot op de nachtstand te draaien. Hengelen is dan niet mogelijk omdat de deur met de deurschoot is afgesloten.

Verder adviseert de politie bij verdachte situaties (bv.breekgeluiden) de politie te bellen via het alarmnummer 1-1-2. Dit bevordert de kans op een mogelijke heterdaad-aanhouding.

Gestolen fiets

BAARN- Op dinsdagavond werd een man aangehouden omdat hij een gestolen fiets bij zich had. Omstreeks 21.30 uur werd een 42-jarige man uit Baarn gecontroleerd op de Zwanenweide. Hij bleek op een gestolen fiets te rijden en werd direct aangehouden. De man is ingesloten voor verhoor.

Gewond aan hand

BAARN- Op dinsdagavond raakte een jongen gewond toen hij zijn bal wilde pakken. Omstreeks 21.50 uur klom een 17-jarige jongen uit Baarn over een hek aan De Geerenweg omdat hij zijn bal wilde pakken. Hij bezeerde zich echter lelijk aan de scherpe punten en liep een forse bloedende wond aan zijn hand op. De jongen werd vervoerd naar het ziekenhuis.