Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 08.45 uur

Utrecht, 14-07-2010

Lama

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werd een man aangehouden omdat hij een buschauffeur had bespuugd. Omstreeks 10.10 uur kreeg de politie de melding dat een 38-jarige man uit Amersfoort een buschauffeur had bespuugd op het Stationsplein. De man werd in de omgeving aangetroffen en direct aangehouden. Waarom de man tot deze daad kwam is nog niet bekend.

Over de kop

AMERSFOORT- Op woensdagavond brak een fietster waarschijnlijk haar arm. Omstreeks 18.30 uur fietste een 34-jarige vrouw uit Leusden over de Hogeweg. Haar jas kwam tussen de spaken en de vrouw sloeg vervolgens over de kop. Zij liep zeer vermoedelijk een gebroken arm op en is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan.

Jongens met verfbussen

AMERSFOORT- In de nacht van dinsdag op woensdag werden twee jongens aangehouden omdat ze graffiti hadden aangebracht bij een viaduct. Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie de melding dat een aantal jongens zich verdacht ophield bij een viaduct aan de Zevenhuizerstraat. Bij het zien van de agenten nam het drietal de benen. Twee van hen konden worden gepakt. Zij hadden verfbussen bij zich en dikke stiften. In de buurt werden verse tags aangetroffen en het tweetal, 16 en 17 jaar oud uit Hoevelaken en Amersfoort, werd ingesloten voor verhoor.

Overvaller snel gepakt

AMERSFOORT- Op dinsdag werd een overvaller snel gepakt. Omstreeks 19.45 uur werd een overval gepleegd op een winkel aan het Piet Mondriaanplein. De overvaller kwam de winkel binnen en bedreigde de winkelbediende met een mes. De man ging er vervolgens met een onbekend geldbedrag vandoor. Een uitgebreide zoekactie werd ingezet en op de Korte Bergstraat kon de verdachte, een 21-jarige man uit Amersfoort, worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.