Ingezonden persbericht



---



KBC Arkiv investeert in verdere groei van Lumière Publishing, toonaangevende distributeur van films en televisieseries in de Benelux

KBC Arkiv, de gezamenlijke dochter van KBC Private Equity en ARKimedes, investeert in de verdere groei van Lumière Publishing NV. Lumière Publishing is een toonaangevende distributeur van films en televisieseries in de Benelux. Onder andere titels zoals La Meglio Gioventu, de Millennium-trilogie en de tv- reeks rond detective Wallander maken deel uit van de uitgebreide back catalogus van het Gentse bedrijf.
Oorspronkelijk gestart als producent van films waaronder het gerenommeerde Meisje van Dorothée van den Berghe is Lumière Publishing zich de afgelopen jaren gaan toeleggen op de distributie en exploitatie van films, documentaires en televisieseries. Dankzij het gerichte aankoopbeleid van vennoten en stuwende krachten Jan De Clercq en Alexander Vandeputte is de back catalogus inmiddels uitgegroeid tot meer dan 200 audiovisuele rechten voor de Benelux. Het bedrijf kon zich zo een prominente positie verzekeren binnen de niche van de Europese arthouse films, de Scandinavische televisieseries, de Vlaamse films, documentaires, animatiefilms en klassiekers. Eveneens tot de Lumière groep behoren de vennootschappen, Lumière Home Entertainment (DVD-distributie), Lumière Cinema (arthouse cinema in Brugge) en Lunanime (productie van films). Lumiere Publishing is ook aandeelhouder van Benelux Film Distributors dat voor drie verschillende distributeurs films in de bioscoop uitbrengt.
Dankzij de investering van KBC Arkiv is de kapitaalstructuur van Lumière Publishing verstevigd. De sterkere kapitaalstructuur zal Lumière Publishing toelaten om de structuren die de afgelopen jaren werden opgezet, optimaal te laten rendabiliseren en zo haar marktpositie verder te verstevigen. Ook in de komende jaren zal het aankoopbeleid op de betere Europese kwaliteitsfilms gefocust blijven.
Jan De Clercq en Alexander Vandeputte, gedelegeerd bestuurders van Lumière Publishing: "De investering van KBC Arkiv komt op een moment dat Lumière Publishing in volle bloei is. De Zweedse crimireeksen Millennium, Wallander, ... samen met mooie bioscooptitels zoals onder meer "De Helaasheid der dingen" zorgen voor een nooit geziene DVD-verkoop. De kapitaalversterking zal bijdragen tot een stevig verankerde groei." "Lumière Publishing heeft de afgelopen jaren een zeer mooi parcours afgelegd. Dankzij de unieke combinatie van een bekwaam management, een duidelijke visie en strategie, en de nodige financiële slagkracht zijn wij overtuigd van het verdere groeipotentieel van het bedrijf.", aldus Floris Vansina, gedelegeerd bestuurder van KBC Private Equity.
1/2




Brussel, 13 juli 2010

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Lumière Publishing: Jan De Clercq, gedelegeerd bestuurder Tel. +32 9 235 40 20 ­ E-mail: jan@lumiere.be Alexander Vandeputte, gedelegeerd bestuurder Tel. +32 9 235 40 20 - E-mail: alexander@lumiere.be KBC Private Equity: Floris Vansina, gedelegeerd bestuurder Tel. : +32 2 429 51 74 ­ E-mail: floris.vansina@kbcpe.be