Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Kaag en Braassem/Valkenburg, 14 juli 2010

Vanaf 2011 jaarlijks nationaal Regenboog zeilevenement op Hollandse Plassen; voorzitter regionaaloverleg Hollandse Plassen enthousiast

Enthousiast maakte Jan Uit den Boogaard, voorzitter regionaaloverleg Hollandse Plassen, gisteren bij de ontvangst van een groot aantal wethouders en beleidsambtenaren, die zeer betrokken zijn bij het Groene Hart, bekend dat het nationaal Regenboog zeilevenement vanaf 2011 jaarlijks zal plaatsvinden. Jan Uit den Boogaard liet tijdens een van de wedstrijden in de Kaagweek weten dat in de week van 29 juni tot en met 3 juli 2011 minimaal tien gemeenten uit het Hollandse Plassengebied het in een Regenboog tegen elkaar zullen opnemen. Het maximumaantal is gesteld op vijftien.

Op 29 juni 2011 gaat de wedstrijd met de Regenbogen van start op de Kagerplassen, 30 juni op het Braassemermeer, 1 juli op de Westeinder Plassen, 2 juli op de Vinkeveense Plassen en op 3 juli wordt de wedstrijd afgesloten op de Nieuwkoopse Plassen. De gemeenten Aalsmeer, Hillegom, Kaag en Braassem, Leiden, Lisse, Nieuwkoop, Ronde Venen en Teylingen hebben al toegezegd een Regenboog namens hen te laten varen evenals het Groene Hart Bureau voor Toerisme en de Kamer van Koophandel Rijnland. Voorts zijn er gesprekken gaande met de gemeenten Alphen aan den Rijn, Uitgeest, Voorschoten, Zoetermeer en de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.

Het nationaal Regenboog zeilevenement draagt er ongetwijfeld toe bij dat het uitgestrekte Hollandse Plassengebied in het Groene Hart extra wordt onderstreept als toeristisch en recreatief watersportgebied. Om de eigen bewoners bij dit gebied te betrekken ontwikkelen de deelnemende gemeenten ook lokaal een aantal activiteiten.