Gemeente De Wolden
-------------------------------------------------------------


Persbericht









Zuidwolde, 13 juli 2010






Nieuw college van B&W maakt kennis met Dorpsbelangen


In de afgelopen twee weken heeft het nieuwe college kennisgemaakt met de veertien verenigingen van Dorpsbelangen binnen De Wolden. Net als het college van burgemeester en wethouders hechten de besturen van Dorpsbelangen groot belang aan de contacten met het college.

De kennismakingsronde begon in Ansen, vervolgens ging het college naar de Wijk, Alteveer, Ruinerwold en eindigde in Zuidwolde. Door enkele bezoeken aan dorpen te clusteren, kon het college de kennismaking nog voor de zomervakantie af ronden.

Burgemeester Peter Snijders: "De kennismakingsbezoeken waren erg interessant. De sfeer is goed. We hebben gesproken met betrokken en enthousiaste mensen, er zit veel organisatiekracht bij de verschillende verenigingen. Door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen, kunnen wij onze plannen beter afstemmen op de wensen en ideeën van onze inwoners."

In eerste instantie ging het om een kennismaking. Daarnaast was er ook ruimte om te praten over zaken die de dorpen en het college bezighouden: zoals tijdsbelasting vrijwilligers Dorpsbelangen, de afspraken die gemaakt zijn over hoe we met elkaar omgaan (vastgelegd in een convenant), het nieuwe collegeprogramma en de dorpsvisies die in volle gang zijn.