Ingezonden persbericht

Eerste paal voor bedrijventerrein Steenderdiek

Het bouwrijp maken van het bedrijventerrein Steenderdiek in Steenderen is afgerond en inmiddels zijn de eerste kopers gestart met het bouwen van een bedrijfspand. De gemeente Bronckhorst wil dit moment niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Op woensdag 14 juli om 16.00 uur slaan wethouders mevrouw D. Mulderije en de heer A. Baars op symbolische wijze de eerste paal.

Steenderdiek is een nieuw te realiseren bedrijventerrein van 1,5 ha groot, onderverdeeld in tien kavels. Het terrein is bestemd voor lokale bedrijvigheid, met name voor kleine bedrijven niet groter dan 0,5 ha. Steenderdiek is één van de laatste bedrijventerreinen die de gemeente Bronckhorst uitgeeft. Er zijn nog uitgeefbare kavels op bedrijventerrein De Vinkenkamp in Zelhem en op korte termijn wordt het kleinere Winkelskamp-Oost in Hengelo (Gld) ontwikkeld.

De eerste actieve bedrijven op Steenderdiek zijn de plaatselijke bedrijven Rometron en Molenkolk. De bedrijven zijn aan elkaar geliëerd. Molenkolk vervaardigt sierhekwerk en bouwt onkruidbestrijdingsmachines. Rometron ontwikkelt software voor onkruidbestrijdingsmachines en verricht projecten voor de Landbouwuniversiteit in Wageningen.


---

Hengelo, 12 juli 2009