Politie Limburg-Zuid

Stormschade en loslopende wilde dieren in Zuid-Limburg

Een boom door het dak van een hotel, bijna onbegaanbare wegen, tientallen beschadigde autoâs, treinverkeer dat enige tijd stil heeft gelegen en enige minder vriendelijke dieren die tijdelijk hun kooien konden verlaten.
Het vooraf fors aangekondigde noodweer dat tussen kwart over vijf en half zeven over Zuid-Limburg raasde heeft zijn sporen achtergelaten, maar heeft geen slachtoffers geëist.
De slagregens en zware windstoten waren het hevigst in het westelijk deel van Zuid-Limburg in de regioâs rondom Maastricht en Sittard. Uit dat gebied kwamen bij politie en brandweer vele honderden meldingen binnen van geknakte of omgewaaide bomen. Hierdoor sneuvelde onder andere het dak van een hotel langs de Maas in Maastricht. Een boom, die binnen in het hotel zijn oorsprong vindt, knakte af en het deel dat boven het dak uit groeide is er dwars door heen gevallen. Het treinverkeer tussen Heerlen en Geleen heeft enige tijd stilgelegen omdat een boom op de bovenleiding van het spoor viel ter hoogte van Spaubeek. Het treinverkeer is inmiddels weer op gang gekomen. Binnen anderhalf uur regende het meldingen over wegen waar nog nauwelijks enig verkeer mogelijk was vanwege de vele takken en boomresten op het wegdek. Naar schatting vijftien auto's zijn zwaar beschadigd geraakt door vallend hout.
En bij een dierenpark in Born zijn de medewerkers enige uren in touw geweest om een aantal wilde katachtige dieren te vangen. Tijdens de storm begaven enkele kooien het en genoten de dieren tijdelijk van de vrijheid.

14-07-2010, Zuid-Limburg