KNHS

Landenwedstrijd dressuur kent groot deelnemersveld

14 juli 2010
Aken dressuur

AKEN (KNHS) - In de Grand Prix dressuur, het eerste onderdeel van de landenwedstrijd voor dressuurruiters, gaan morgen maar liefst 38 combinaties van start. Nederland, België, Canada, Spanje, Duitsland, Australië, Zweden, Denemarken en Groot-Brittannië komen met een team aan de start, terwijl Japan, Zwitserland, de USA, Oostenrijk en Italië met individuele ruiters deelnemen.

Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde) is met Hunter Douglas Sunrise de eerste ruiter voor Nederland en zij verschijnt om 9.18 uur in de dressuurbaan. Adelinde Cornelissen (Nijkerk), die met Jerich Parzival aan de start komt, rijdt om 11.30 uur binnen. Om 14.09 rijdt Edward Gal (Harskamp) Moorlands Totilas de piste binnen, terwijl Christa Laarakkers (Winschoten) met Divoza Horseworld Ovation om 15.42 uur in de dressuurring wordt verwacht.

Tijdens de woensdag van Aken stond er voor de dressuurruiters ook een wedstrijd op het programma voor jeugdige ruiters, die zich laat vergelijken met de Future test. Deze wedstrijd werd gewonnen de door Belgische Julie de Deken met Fazzino. Julie de Deken traint bij Tineke Bartels. Diederik van Silfhout (Lunteren), die met Luxform's Popeye aan de start verscheen, eindigde als zesde. Opvallend was dat het Deense jurylid Leif Tornblad de prestatie van Silfhout goed genoeg vond voor de zege, terwijl de Brit Andrew Gardner hem de tweede plek toe wilde. Lorraine van den Brink (Tiel) eindigde met Murdock op de negende plek.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.chioaachen.de

Uitslag dressuur Liselott und Klaus Rheinberger Foundation:


1) Julie de Deken (Bel) - Fazzino - 68.947%
2) Kirsten Sieber (Dui) - Charly WRT - 68.628%
3) Juliette Ramel (Zwe) - Ten Points - 68.233% 6) Diederik van Silfhout (Lunteren) - Luxform's Popeye (Havel x Dillenburg) - 67.030%
8) Lorraine van den Brink (Tiel) - Murdock (Balzflug x Pretendent) - 62.650%