Onderwijsinspectie wil opheldering INHolland

HILVERSUM - De Inspectie van het Onderwijs stelt vragen aan de hogeschool INHolland over 'gemakkelijke routes' voor ouderejaarsstudenten. Dat blijkt uit een reportage van het televisieprogramma EenVandaag. De studenten zouden hun diploma kunnen halen zonder aan alle vereisten te voldoen, zo bleek zaterdag uit berichtgeving in De Volkskrant.

De Inspectie zegt in een verklaring tegenover EenVandaag: "De Inspectie van het Onderwijs neemt deze signalen zeer serieus. De samenleving moet er van uit kunnen gaan dat afgestudeerden daadwerkelijk over de kennis en kunde beschikken waar hun diploma voor staat."

De Inspectie heeft nu Hogeschool INHolland vragen gesteld over de kwaliteitsrisico's en financiele consequenties van de afstudeerroute voor ouderejaarsstudenten. de controle van het afstudeerniveau, de rol van de examencommissie en de reactie van de instelling op eventuele klachten van studenten en docenten. De vragen moeten voor aanvang van het nieuwe schooljaar worden beantwoord.

De Onderwijsinspectie was eerder al een onderzoek gestart naar verkorte trajecten in het hoger onderwijs. Het beleid rond langstuderende studenten zal nu extra aandacht krijgen.


---
NOOT VOOR DE REDACTIE,