Gemeente Overbetuwe


Subsidie brede school niet meer voor personele inzet

14 juli 2010

De gemeente stelt jaarlijks EUR 40.000,- beschikbaar voor projecten die de samenwerking bevorderen tussen brede school partners. Voor het schooljaar 2010-2011 is ruim EUR 30.000 meer aangevraagd dan de gemeente hiervoor beschikbaar heeft. Het gaat om projecten in Elst, Valburg, Zetten, Heteren en Oosterhout. Het college van B&W heeft daarom besloten wel de projecten te subsidiëren, maar niet meer de kosten voor personele inzet. Door dit besluit kunnen alle instellingen die een aanvraag hebben ingediend, subsidie ontvangen voor het starten van een project.

Subsidie als hulpmiddel bij opstart

Om een project uit te kunnen voeren, moeten de instellingen personeel vrijroosteren voor de organisatie hiervan. In de voorgaande jaren werden de kosten hiervoor vaak opgenomen in de subsidieaanvraag. Omdat er genoeg geld was om alle aanvragen te honoreren, was dat ook geen probleem. Het college is van mening dat deze subsidie een hulpmiddel moet zijn bij het opstarten van de samenwerking en dat zoveel mogelijk partijen hiervan gebruik moeten kunnen maken. Het past niet in de lijn van de subsidie dat de gemeente vervolgens verantwoordelijk is voor het in stand houden van de samenwerking. Hiervoor wordt ook de inzet van de instellingen gevraagd.

Minimaal drie instellingen als eis

Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet een project met minimaal drie instel-lingen worden uitgevoerd. In de meeste gevallen zijn dit een school, een kinderdagverblijf en een peuterspeelzaal. Soms worden hier ook andere partijen bij betrokken, zoals een dorps-huis, een woon-/zorginstelling of een sportvereniging.

Doel is samenwerken

De subsidie voor inhoudelijke samenwerking bestaat sinds 2008. Met deze subsidie wil de gemeente stimuleren dat instellingen die met kinderen werken, meer gaan samenwerken.