Opnames debuutalbum Bernard Gepken in laatste fase


EMMEN, 20100714 -- Singer/Songwriter Bernard Gepken legt op het moment de laatste hand aan de opnames van zijn debuutalbum 'In retrospect: yes'. Begin juni had Gepken de derde uit vier opnamesessies in het Friese Metslawier. "Ik ben heel tevreden met de nummers die er nu op staan. Tot nu toe zag ik ze allemaal als losse liedjes, maar ik zie nu dat er een groter geheel ontstaat. Heel cool om dat te zien gebeuren".

Een deel van de nummers werd opgenomen met zijn vaste band met (oud SKIK-)drummer Marlen Davers, Gerhardt Heusinkveld (Beans & Fatback), JJ Sportel en gitarist Hans Grondel. Daarnaast zijn er ook leden van Gepken's andere band Tangarine & Friends te horen op het album. "Samen met Sander en Arnout Brinks van Tangarine hebben we wat Crosby, Stills & Nash-achtige koortjes opgenomen, die volgens mij heel goed bij de liedjes passen. Ik vind het tof om met veel verschillende muzikanten te werken, er onstaat zo een veel breder geluid".
Begin september komt er een EP uit als voorganger van het album. De "I just lost all colour - EP" bevat vier liedjes van het album, en wordt verspreid via iTunes, Spotify en andere online platforms. Rond die tijd vindt de laatste opnamesessie plaats, waarna het album af moet zijn.

Tot die tijd is Bernard Gepken eerst een maand mee als gitarist op de Europese tournee van singer/songwriter Sandy Dane. Van 15 juli tot en met 16 augustus wordt opgetreden in Nederland, Belgie, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italie, Zwitserland en Duitsland ter promotie van haar album 'Beautiful and ugly'. Tijdens deze tour zullen de muzikanten gevolgd worden door een filmcrew, die een pilot maakt voor een nieuw programma-idee.





Ingezonden persbericht