De Vestelier financiële diensten reageert op opleggen dwangsom AFM


In reactie op de berichtgeving n.a.v. de maatregelen van de AFM voor de Vestelier in Helmond

HELMOND, 20100714 -- Op 12 juli heeft de Vestelier financiële diensten een dwangsom opgelegd gekregen van de AFM. De Vestelier financiële diensten is een transparante werkende, integere organisatie, welke het belang van haar klanten altijd vooropstelt.

De Vestelier verleent financiële dienstverlening aan ongeveer 2500 particuliere klanten en ca. 100 bedrijven.
De meeste klanten zijn al langer dan 5 jaar klant bij de Vestelier. Door ons beloningsmodel waarbij klanten maandelijks een klein bedrag betalen, hetzij als abonnement, hetzij in onze producten, zijn wij in staat om duurzame service te leveren aan onze klanten. Wij zijn een serviceorganisatie en geen verkooporganisatie.

De AFM staat voor Autoriteit Financiële Markten. Zij moet de consument beschermen tegen malafide partijen. Tevens kunnen zij bedrijven routinematig controleren over de te hanteren regels. De Vestelier financiële diensten staat voor een integere bedrijfsvoering en dienstverlening. Wij staan volledig achter hetgeen door de AFM verlangd wordt. Alles wat tot een duidelijkere en transparantere advisering naar klanten en eerlijke en integere werkwijze van tussenpersonen leidt, juichen wij van harte toe.
Vanzelfsprekend wordt daarom ook volledig meegewerkt met de AFM om de ontstane onduidelijkheden weg te nemen.
De Vestelier financiële diensten hanteert onverkort alle benodigde procedures om aan de zorgplicht voor onze klanten te voldoen.

In de financiële dienstverlening is het krijgen en houden van het vertrouwen van de klant van cruciaal belang. Dit staat bij de Vestelier hoog in het vaandel. Daarom kiezen wij ervoor om ook over deze kwestie transparant en open naar onze klanten en andere belanghebbenden te communiceren. Wij willen u van de voortgang van deze zaak op de hoogte houden.

Wij zijn zelf enorm geschrokken van het dwangbevel wat is opgelegd en betreuren dit ten zeerste.
Wij doen er vanzelfsprekend alles aan om de door de AFM gevraagd informatie te verstrekken. Met klem informeren wij u dat deze zaak niet gaat om klachten van onze klanten of om twijfel van adviezen en producten, welke via bemiddeling van de Vestelier tot stand zijn gekomen.

Wanneer de Vestelier financiële diensten te goede trouw, een foutief advies heeft gegeven aan haar klanten dan zijn wij hier altijd verantwoordelijk voor en zullen wij de financiële consequenties aanvaarden
Wij zullen onze 100% medewerking aan de AFM verlenen en aantonen dat wij eerlijk en integer zaken doen.

Indien u wilt reageren kunt u dit doen via onze website www.vestelier.nl
Vanaf heden kunt u hier ook van het vervolg van deze zaak op de hoogte blijven. Wij hebben het volste vertrouwen op de goede afloop van deze zaak.

Voor meer informatie:
De Vestelier financiële diensten
www.vestelier.nl





Ingezonden persbericht