Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Fietsen en fotograferen tussen Looner diep en Taarlosche Diep

Op woensdag 14 juli a.s. organiseert het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa een fiets- en fotografie-excursie. Deelnemers krijgen de mooiste plekjes te zien van het Looner diep tot het Taarlosche Diep. De excursie staat in het teken van de volle zomer en landschapsontwikkeling. De gids vertelt over de natuur en over fijne kneepjes van het vak. De excursie start op de Brink te Loon om 19.00 uur en eindigt rond 22.00 uur. Deelname is gratis. Neemt u uw eigen fiets en fototoestel mee.

Landschapsontwikkeling

Menselijke sporen uit een ver verleden zijn in het Drentsche Aa gebied nog altijd goed te vinden. Enthousiaste Drentsche Aa gidsen tonen deze sporen en vertellen erover. Er wordt ook aandacht besteed aan de invloed van de bewoners en gebruikers van het huidige landschap. De Drentsche Aa, waarvan het Looner- en Taarlosche diep onderdeel uitmaken, wordt gevolgd van oerrivier tot in de huidige tijd.

Op een viertal fotogenieke punten langs de route wordt wat langer stilgestaan, hier is er tijd om deze plek te fotograferen. De mooiste fotoplekjes kunnen drassig zijn, waterdicht schoeisel is daarom aan te raden.

Alle seizoenen

De fiets- en fotografeerexcursie wordt gehouden in alle vier seizoenen. De route is steeds dezelfde maar het thema van de excursie is elke keer anders. De data en thema's van de fiets- en fotografeerexcursies in zomer, herfst en winter staan in de activiteiten kalender op www.drentscheaa.nl

Dag: woensdag 14 juli

Startplaats: Brink in Loon

Starttijd: 19.00 uur