Landschap Noord-Holland


Heiloo, 5 juli 2010

Kinderexcursie: waterbeestjes vangen in de duinen bij Den Helder

De gidsen van Landschap Noord-Holland staan op woensdag 14 juli van 13.30-16.00 uur klaar met schepnetjes en potjes voor jou en je vriendjes en vriendinnetjes. Vandaag gaan we naar de Grafelijkheidsduinen en lekker aan het 'werk'. We zoeken poelen op in de duinen en gaan lekker scheppen en kijken wat jij en alle andere kinderen vangen. De vangsten worden in een loep-potje gedaan, zodat jullie alles rustig kunnen bekijken.

De vorige keer zagen we padden, salamanders, watermijten en bootsmannetjes. In de lucht vlogen mooie vlinders en libellen. Vind je sommige soorten een beetje eng? Misschien ga je er anders over denken als je wat meer van deze bijzondere dieren af weet. En het wemelt nu van de jonge rugstreeppadjes, het lijken net vliegen die op de grond zitten. Deze excursie is uitermate geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Uiteraard mogen er volwassenen als begeleider mee. Er kunnen maar 20 kinderen mee en vol is vol. Op woensdag 18 augustus van 13.30 - 16.00 uur gaan we nog eens waterbeestjes vangen.

Zin om mee te gaan? Aanmelden is gewenst en kan via tel. 0223-612555 of per mail aan info@deheldersevallei.nl onder vermelding van uw naam en tel.nr, evt.Beschermersnummer, datum en naam van de excursie en het aantal deelnemers. Eventueel kunt u ook ter plaatse aansluiten. De kosten bedragen ¤ 6,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland en de Helderse Vallei betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. We vertrekken vanaf het bezoekerscentrum De Helderse Vallei, Jan Verfailleweg 11, 1793 BW Den Helder. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl Ga je mee waterbeestjes vangen? Foto Frits Boerwinkel