Landschap Noord-Holland



Heiloo, 5 juli 2010

Vakantieavontuur op het Ilperpad (6-13 jaar)
Beleef een leuke middag in natuurgebied Ilperveld

Heb je er zin in? Je kunt op woensdag 14 juli van 13.30-15.30 uur avonturen beleven in de natuur. Wat dacht je van schatgraven of lekker bouwen aan het Langhuis? Je kunt ook zelf turf maken en nog meer leuke dingen doen, want daar is de vakantie toch voor?

In het Ilperveld woonde vroeger Douwe Paters met z'n gezin. Ze hadden af en toe flink ruzie en het servies vloog dan in het rond. We gaan vanmiddag graven om naar de scherven te zoeken. We gaan ook aan de slag bij het Langhuis, een woning zoals er vroeger meer stonden in dit gebied. Het is nog niet af en met klei en wilgen uit het Ilperveld kun je een handje helpen. Als je dorst krijgt maken we onze eigen thee. Hier groeit heerlijk ruikende watermunt, ideaal om er een drankje van te maken. Er staan trouwens meer planten met lekkere smaakjes! Als je nog energie over hebt, liggen er een paar andere leuke klusjes te wachten. Let op: Dit is een activiteit voor kinderen van 6-13 jaar. Bij aanmelden is het een voorwaarde dat er een begeleider mee gaat. De andere data zijn: 4 en 11 augustus, 1, 8, 15 en 22 september en 6, 13 en 20 oktober, steeds op woensdag van 13.30-15.30 uur.

Doe mee aan deze leuke middag! Om zeker te zijn van een plek is aanmelden bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland nodig, tel. 088-006 44 55. Het Bezoekerscentrum Ilperveld ligt aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Neem vanaf de A10 afslag Landsmeer. De complete routebeschrijving is te vinden op onze website. Navigatieadres: Van Beekstraat 331, Landsmeer. Volg daarna de borden. De kosten bedragen ¤ 3,00 per kind tot 12 jaar. Voor begeleiders zijn de kosten ¤ 4,00, Beschermers betalen ¤ 3,00. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Een leuk vakantieklusje: Lekker bouwen aan het Langhuis. Foto Mike Rouweler
---



Landschap Noord-Holland