IKON


IKON-televisie
Vanaf woensdag 14 juli
Nederland 2

21.20 - 21.55 uur: SPRAAKMAKENDE ZAKEN VANUIT KAMP HOLLAND, URUZGAN

De eerste twee afleveringen van een nieuwe reeks van het IKON-programma Spraakmakende Zaken komen vanuit 'Kamp Holland' in de Afghaanse provincie Uruzgan. In het hol van de leeuw maakt presentator Paul Rosenmöller met de direct betrokkenen de balans op van de Nederlandse bijdrage aan de ISAF-vredemacht. Wat heeft het Nederland gekost aan inzet en mensenlevens en wat heeft het de Afghanen gebracht?

Hoe moet het verder nu er een einde komt aan de Nederlandse missie en krijgt de 'Dutch approach' een vervolg? Hoe ziet een mogelijke nieuwe missie er uit? Behalve de Nederlandse militairen komen ook enkele Afghanen aan het woord. Gaan zij de Nederlanders missen? En wat is hun visie op de toekomst? Daarover de eerste twee afleveringen van Spraakmakende Zaken op 14 en 21 juli.

In de daaropvolgende zes afleveringen, vanaf woensdag 28 juli, ontvangt Paul Rosenmöller zijn gasten in 'Paviljoen Stadgenoot' in Amsterdam, waar hij met hen praat over brandende kwesties uit het recente verleden.

Redactie: Wilco Leene, Ruth Nederveen, Henriëtte Smit, Tjitske Stoit; productie: Pauline Veltman, Yvonne Clement; regie: Martin Maat, Edith Ruyg; eindredactie: Bert Visser