KNHS

Geen Nederlandse teams naar EK Reining jeugd
4 juni 2010
ek reining kreuth okt 09 vet. keuring

ERMELO (KNHS) - Nederland gaat dit jaar niet met teams naar de Europese Kampioenschappen Reining voor Junioren en Young Riders. Dit heeft de KNHS op advies van bondscoach Caspar de Jonge en in overleg met de Topsportcommissie Reining besloten.

Deze week heeft de FEI de datum en plaats van dit EK bekend gemaakt. Het vindt plaats van 14 tot en met 17 juli in het Italiaanse Manerbio. Het staat hiermee gepland een week na het EK van de NRHA in Zwitserland, waaraan veel (ook Nederlandse) jeugd deelneemt.

De Jonge: Een Europees Kampioenschap is topsport waarbij je streeft naar minstens een top-vijf klassering. Dan moet je je adequaat kunnen voorbereiden. Het EK is zo laat bekend gemaakt dat we niet meer met goede of zelfs complete teams aan start kunnen verschijnen. Daarbij is het moeilijk in te plannen binnen de al bestaande kalender.

De Jonge heeft een aantal trainingen voor de junioren en young riders in de planning staan en wil in 2011 weer met twee goede teams meestrijden tijdens het EK.

Vorig jaar oktober wonnen de Nederlandse young riders (16 21 jaar) brons in het Duitse Kreuth. De junioren (14 18 jaar) werden vierde.