Ingezonden persbericht


Uitreiking getuigschriften eerste afgestudeerden Toegepaste Psychologie

Op woensdag 14 juli zal Fontys Hogeschool HRM en Psychologie de eerste drie afgestudeerden van de hbo-opleiding Toegepaste Psychologie het getuigschrift overhandigen. Toegepaste Psychologie is sinds 2007 een geaccrediteerde en daarmee door de overheid bekostigde opleiding op hbo-niveau. Daarvoor kon er alleen psychologie aan universiteiten of particuliere opleidingen worden gestudeerd.

Toegepaste Psychologie is een van de snelst groeiende opleidingen van Fontys. In februari 2007 werd er gestart met zeventig studenten, inmiddels kent de voltijdopleiding Toegepaste Psychologie in Eindhoven een numerus fixus van vierhonderd studenten en is inmiddels ook een deeltijdopleiding in Tilburg gestart.

Positieve signalen
De eerste signalen uit het werkveld over de studenten Toegepaste Psychologie zijn positief. Studenten vinden stageplekken in diverse organisaties en houden zich daar bezig met bijvoorbeeld psychodiagnostiek, het geven van trainingen, begeleiden of voorlichten.

EVC
De drie studenten die hun getuigschrift zullen ontvangen hebben de opleiding met behulp van erkenning van Eerder Verworven Competenties (EVC) versneld kunnen afronden. Het betreft Mirella Brok, die haar afstudeeronderzoek bij de Efteling heeft uitgevoerd, Janneke van de Heuvel, die afstudeerde bij de Castor Fiber Groep en Suzanne Valk, die haar afstudeeronderzoek bij MEE Zuid-Oost Brabant uitvoerde.

Uitreiking getuigschrift
De getuigschriftuitreiking zal plaatsvinden op woensdag 14 juli om 16.00 uur in collegezaal 0.13 op de begane grond, gebouw R1, Rachelsmolen 1 te Eindhoven. Tijdens deze bijeenkomst zal Wilma de Koning, lid van de Raad van Bestuur van Fontys Hogescholen en Nus Waleson, directeur Fontys Hogeschool HRM en Psychologie de genodigden toespreken.

///// EINDE PERSBERICHT /////