Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 juli 2010

Marije Versteeg / Rosita de Vries: 053-4555588

Huisverbod uitgereikt

Hengelo

Een 48-jarige man uit Hengelo heeft dinsdag 13 juli een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn dochter. Hulpverlening is gestart. (2010063149)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Veelpleger aangehouden

Enschede

Dinsdag 13 juli is een 44-jarige veelpleger aangehouden op de Stadsgravenstraat in Enschede.

Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie melding dat een man mensen lastig viel in een horecagelegenheid aan de Stadsgravenstraat in Enschede. De 44-jarige man uit Enschede had een 23-jarige Enschedeër geslagen en een telefoon vernield van een 21-jarige Enschedeër. Bovendien had hij een andere 21-jarige Enschedeër beledigd door hem in het gezicht te spugen. De man is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De man staat bij de politie te boek als veelpleger en zal daarom worden voorgeleid bij Justitie. (2010063526)

Man aangehouden voor diefstal met geweld

Almelo

Zaterdag 10 juli vond een winkeldiefstal met geweld plaats in een supermarkt aan het Vincent van Goghplein in Almelo. Dinsdag 13 juli kon hiervoor de verdachte worden aangehouden.

De winkeldiefstal vond plaats omstreeks 19.45 uur in een supermarkt aan het Vincent van Goghplein in Almelo. Een medewerker van de winkel rende vervolgens achter de verdachte aan de winkel uit. Een omstander, een 37-jarige Almeloër, zag dit en probeerde de verdachte tegen te houden. Plotseling toonde de verdachte een mes en raakte hiermee de hand van de 37-jarige Almeloër. Hij raakte hierdoor licht gewond. Hij heeft zich bij de huisartsenpost laten behandelen aan zijn verwonding. De verdachte wist te vluchten.

Uit onderzoek bleek de verdachte een 20-jarige Almeloër te zijn, die dinsdag 13 juli buiten heterdaad aangehouden kon worden voor de winkeldiefstal met geweld. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010062453)

Bedrijfsongeval in Kerk
Hengelo
Woensdag 14 juli omstreeks 8.00 uur is bij een bedrijfsongeval in de kerk aan de Wilbertstraat, een 47-jarige man uit Almelo zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De 47-jarige was op de zolderverdieping bezig met werkzaamheden aan het plafond. Tijdens deze werkzaamheden is hij om onbekende reden gevallen en ongeveer 6 meter lager op de eerste verdieping terecht gekomen. Hierbij liep de 47-jarige zwaar hoofdletsel op. Hij is middels een ijltransport naar het ziekenhuis overgebracht. Het materiaal dat mee naar beneden kwam heeft een 44-jarige collega uit Bergentheim geraakt. Hij liep een hoofdwond op en kon naar behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Bestuurder scootmobiel gewond
Enschede
Bij een aanrijding op 13 juli aan de Oliemolensingel tussen een scootmobiel en een personenauto is de bestuurder van de scootmobiel met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 16.30 uur reed een 50-jarige Enschedese automobilist over de Oliemolensingel (voorrangsweg), toen er plotseling vanuit de Lage Bothofstraat een scootmobiel de weg overstak die hij niet meer kon ontwijken. Een aanrijding van het gevolg. Hierbij raakte de 78-jarige Enschedese bestuurder van de scootmobiel dusdanig gewond dat hij per ambulance ter controle is overgebracht naar het ziekenhuis. (201063469)

---- --