FNV

FNV zegt definitief 'JA' tegen onderhandelingsakkoord AOW-pensioen

De Federatieraad van de FNV stemt in meerderheid definitief in met het AOW-pensioen onderhandelingsakkoord met de werkgevers. De Federatieraad neemt de uitslag van het ledenreferendum over. ANBO en Nautilus stemden tegen. De leden van de FNV zijn in ruime meerderheid positief over het akkoord. Een meerderheid van 80 procent van de FNV-leden stemde in. De FNV-bonden vinden dat het akkoord met de werkgevers beter uitpakt voor werknemers dan wat de meerderheid in politiek Den Haag wil. De FNV benadrukt dat het een harde voorwaarde is dat het kabinet het akkoord met werkgevers in zijn geheel overneemt.

FNV-voorzitter Agnes Jongerius: ''Ik ben blij dat de bonden en de leden in meerderheid zich in dit onderhandelingsakkoord kunnen vinden. Wij hebben een goed en werkbaar akkoord. Van belang is wel dat het nieuwe kabinet niet gaat shoppen op onderdelen van het akkoord.'

Het akkoord zal in het najaar verder worden uitgewerkt. De FNV is zet zich in voor meer kansen van oudere werknemers op de arbeidsmarkt. Die moeten daadwerkelijk aan een baan worden geholpen. Daarnaast zijn goede afspraken nodig over gezonde werkomstandigheden voor mensen met zware beroepen. Alleen dan kunnen mensen verantwoord kiezen voor korter of langer werken.




FNV