Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

()

Vernieuwde classificatienormen voor toeristische faciliteiten in Kenia

Reeuwijk, 14 juli 2010 - De Keniaanse overheid heeft een nieuw landelijk classificatieprogramma opgezet voor alle toeristische faciliteiten in het land, met als doel de kwaliteit van accommodaties en restaurants te verbeteren.

Het nieuwe classificatieprogramma zal een verrijking zijn voor de kwaliteit van de toeristische faciliteiten in het oosten van Afrika. De East African Community Partner States (EAC), de initiatiefnemers van de vernieuwde richtlijn, zullen de voordelen ervaren van de toegevoegde waarde op de producten en diensten in Oost-Afrika. 'Als de kwaliteitsstandaarden in de vijf partner staten gekopieerd worden, zal de kwaliteit van bijvoorbeeld een 5-sterren hotel in Kenia hetzelfde zijn als in een andere staat', aldus minister van Toerisme Najib Balala. Doel van de aangescherpte normen is het promoten van de Oost- Afrikaanse landen als toeristische bestemming en hiermee het toerisme te bevorderen.

Het programma is gericht op eigenaren van toeristische voorzieningen en bereidt hen voor op de maatregelen die zij mogelijkerwijs moeten verrichten om hun voorzieningen aan de nieuwe criteria te laten voldoen. De criteria is gebaseerd op 's werelds beste ervaringen en zal de huidige standaards vervangen.

Om er zorg voor te dragen dat de nieuwe regels worden nageleefd heeft Kenia een groep opgericht van 25 beoordelaars, allen werkzaam bij de overheid of in de toeristische industrie. Deze mensen zijn getraind en gekwalificeerd door de East Africa Community Secretariat en zijn daarom goed in staat om de voorzieningen te beoordelen.

Over Kenia

Kenia, gelegen aan de oostkust van Afrika is het land van de ooooh's en aaah's. Ze is het thuis van 'the Big Five'; de olifant, de neushoorn, de leeuw, de buffel en het luipaard en het land van de bijzondere stammen, zoals de Maasai en de Samburu die nog altijd hun eeuwenoude tradities in stand houden. Ook biedt Kenia met haar prachtige kuststrook, kleurrijke tropische onderwaterwereld en warme Indische Oceaan alle ingrediënten voor een luxe strandvakantie. De hoofdstad Nairobi biedt een goed uitgangspunt voor safaritochten, terwijl Mombasa een goede uitvalsbasis is voor dagtochten. Vanuit Nederland en België worden verschillende lijndienstvluchten en vakantievluchten aangeboden die binnen ongeveer 9 uur vliegen de hoofdstad Nairobi en tweede grote stad Mombasa bereiken. Kijk voor meer informatie over Kenia op www.magicalkenya.nl

###

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht