Persbericht

NetApp en Microsoft bieden cloud-dataprotectie
Hoogwaardige beveiligingsoplossingen voor het MKB

Schiphol-Rijk, 14 juli 2010 - NetApp (NASDAQ: NTAP) integreert zijn beveiligingsoplossingen met de Microsoft Dynamic Data Center Toolkit for Hosters. Deze gezamenlijke oplossing is speciaal bedoeld voor cloud service providers die betaalbare oplossingen voor dataprotectie willen bieden aan hun MKB-klanten. Naast deze integratie heeft NetApp een nieuw aanbod van professionele services aangekondigd voor het opzetten van hoogwaardige cloud services met extra support voor service providers.

De Dynamic Data Center Toolkit biedt voorbeeldcode en ondersteuning voor het opzetten van cloud services, gebaseerd op Windows Server® 2008 R2 met Hyper-V(TM) en de Microsoft® System Center Suite. Op dit moment is NetApp de enige aanbieder van storage die naadloos met de Dynamic Data Center Toolkit is geïntegreerd. Hiermee kunnen service providers de geïntegreerde oplossingen voor dataprotectie van NetApp, zoals disaster recovery, geclusterde failover en backup en recovery inzetten. Met deze unieke oplossingen kunnen service providers hun serviceaanbod uitbreiden om hun business te versterken en te voldoen aan de SLA's voor hun klanten. Daarnaast helpen de oplossingen voor storage efficiency van NetApp® bij het verlagen van kosten, wat service providers weer kunnen doorberekenen aan hun MKB-klanten.

"MKB-organisaties eisen hoogwaardige oplossingen voor disaster recovery en hosting service providers worden verplicht om aan deze vraag te voldoen, aangezien steeds meer MKB-organisaties zich richting gehoste IT-services bewegen", zegt John Zanni, general manager Worldwide Hosting voor de communicatiesector bij Microsoft. "Wij zijn verheugd om samen te werken met NetApp binnen de Dynamic Data Center Alliance waardoor hosting service providers deze oplossingen voor disaster recovery kunnen bieden. Hierdoor verhogen zij hun onderscheidend vermogen en worden zij full-service IT-leverancier voor hun klanten."

"Deze aankondiging versterkt onze goede relatie met Microsoft op het gebied van geïntegreerde oplossingen voor cloud service providers", aldus Patrick Rogers, vice president Products, Alliances en Solutions Marketing bij NetApp. "Tot nu waren er voor MKB-organisaties weinig mogelijkheden om te investeren in schijfgebaseerde dataprotectie. Door samen te werken met Microsoft stellen we regionale en lokale service providers in staat om hun klanten te voorzien van rendabele, hoogwaardige oplossingen voor dataprotectie."

Extra support voor service providers
NetApp presenteert ook een nieuw support-aanbod en een ontwerphandboek voor Microsoft-omgevingen. Daarnaast introduceert NetApp nieuwe mogelijkheden waarmee service providers hun SLA's kunnen optimaliseren.

Om service providers te ondersteunen bij de zelfstandige implementatie van een NetApp- en Microsoft-oplossing, heeft NetApp nieuwe professionele services ontworpen voor Microsoft-omgevingen. Dit nieuwe aanbod ondersteunt service providers in alle aspecten van een gedeelde infrastructuurimplementatie, waaronder assessment, planning, architectuurontwerp en implementatie op basis van best practices. De services worden geleverd door een team van deskundige adviseurs en zijn gebaseerd op een bewezen servicemethode. Ze ondersteunen services die zijn ontwikkeld met de Dynamic Data Center Toolkit-integraties om te voorzien in NetApp-storage en -dataprotectie voor Microsoft Exchange-, Microsoft SQL Server®- en Microsoft SharePoint®-infrastructuren.

Om service providers te voorzien van best practices op het gebied van het 'as a service'-aanbod, heeft NetApp een ontwerphandboek gepubliceerd. Het handboek ondersteunt service providers bij de ontwikkeling en implementatie van de volgende rendabele en hoogwaardige services:


* Exchange as a service

* SharePoint as a service

* Infrastructure as a service

* Storage as a service

* Desktop as a service

Tot slot heeft NetApp een partnerovereenkomst gesloten met InControl software om service providers die dataprotectie as a service van NetApp inzetten, verdere support te bieden. InControl software kan worden ingezet binnen een NetApp DPaaS-omgeving om te voorzien in real-time SLA- en KPI-monitoring. Met deze data zijn beheerders voorbereid op eventuele SLA-uitdagingen, waardoor service providers proactief kunnen inspelen op gebeurtenissen om de klanttevredenheid te vergroten en bedrijfsprocessen te verbeteren.

Prijzen en beschikbaarheid
Alle prijzen zijn op te vragen via NetApp of zijn resellers, met uitzondering van de professionele services. Deze zijn enkel op te vragen via NetApp. Alle genoemde producten en services zijn per direct beschikbaar.