Gemeente Utrecht

Loop verder op Het Lint

Nog vóór de bouwvakvakantie (23 juli) zijn er weer nieuwe delen van Het Lint in het Leidsche Rijn Park aangelegd. De bouwvakkers maken dan plaats voor fietsers, skaters, hardlopers en wandelaars. Voor hardlopers die gebruik maken van het electronisch tijdregistratiesysteem is er ook goed nieuws: vanaf 23 juli zijn ook het 2e en 3e TimePoint in werking.

Gefaseerde aanleg
Het Lint is een groene recreatiestrook rondom het Leidsche Rijn Park. Een verhard pad van 6 meter breed met aan beide zijden groengebied. Het gedeelte in de Noordpunt was al eerder klaar (september 2008), zo ook het 1e TimePoint (februari 2010). De twee TimePoints die per 23 juli in werking zijn, liggen respectievelijk ter hoogte van sportpark De Vrijheit (Desto) en ter hoogte van sportpark de Paperclip (UVV).

De nieuw aangelegde gedeeltes van Het Lint liggen aan de oostzijde van het park, achter De Enghlaan. Aan deze zijde van het park wordt nog gewerkt aan de Lintbrug over de Alendorper Wetering (nabij het kruispunt Parkzichtlaan/Charley Tooroplaan). Deze brug is naar verwachting in september 2010 gereed.

Vanaf eind september 2010 is het mogelijk een heel rondje Leidsche Rijn Park te maken, indien men bij de Europaweg gebruik maakt van de tijdelijke omleiding over het fietspad. Op het kaartje is te zien dat er dan in totaal (inclusief de Hoge Woerd) een traject van 10 km beschikbaar is voor fietsen, wandelen, skaten en hardlopen, met 3 TimePoints.

Als de aanleg van Het Lint voltooid is, naar verwachting medio 2011, is een traject van 8 km rondom het park beschikbaar, plus 1,7 km rondom de Hoge Woerd; op 4 plaatsen staat een TimePoint.

Bijlage: kaartje fasering aanleg Het Lint




Gemeente Utrecht