Gemeente Delfzijl

College van burgemeester en wethouders

Besluitenlijst 13 juli 2010

Nr. Onderwerp Verantwoordelijk 1 Jeugd en onderwijsmonitor 2009 CMO rapportage over de provincie TvdV Groningen
1. De provinciale JONG monitor 2009 voor kennisgeving aannemen 2. De provinciale JONG monitor 2009 voor kennisgeving aan de raad sturen.
2 De Rijksbijdrage van 50% voor de Verordening Starterleningen is per TvdV 26 mei 2010 stopgezet
De Rijksbijdrage van 50% voor eigen rekening nemen ten laste van het budget "Verordening VROM Starterlening Delfzijl 2010-2011" 3 Ruiling percelen grond met Noorderpoort ES Met het Noorderpoort een aantal percelen grond aan het Zwet 1, 3 en 5 te Delfzijl ruilen met een aantal percelen grond aan de Duurswoldlaan 2a te Farmsum.
4 Aanwijsbesluit ter vaststelling van 14 ligplaatsen met hun MJ nummeraanduiding (Wet BAG)
De ligplaatsen in de gemeente vaststellen overeenkomstig het als bijlage opgenomen aanwijzingsbesluit 2010/LIG001 en de daarbij behorende situatietekeningen.
5 Nieuwe inwonersdag MJ Akkoord gaan met het programma voor de nieuwe Inwonersdag 6 Projectenboek Appingedam en Delfzijl, samenwerkingsnotitie EG 1. De notitie Samenwerken aan de uitvoering van het Projectenboek beschouwen als kader voor de samenwerkingsafspraken tussen de colleges van Appingedam en Delfzijl.
2. Op deze basis het Projectenboek nader afronden (voor 1 juli 2010).
3. het projectenboek gezamenlijk met Appingedam presenteren aan uw partners conform de bestuurlijke afspraken.
4. Het projectenboek in het 3e kwartaal aanbieden aan de gemeenteraad.
5. De samenwerkingsafspraken voor het overige conform de notitie voorbereiden en/of in uitvoering nemen.
6. De meerkosten op basis van de vaste verdeelsleutel met Appingedam aanvaarden en dekken t.l.v. de post ruimtelijke plannen (68100100)
7. Keuze voor een gezamenlijke grondbank

Besluitenlijst 6 juli 2010

Nr. Onderwerp Verantwoordelijk 1 Kenninckweg 3 te Termunten (de Remise) ES Koopsom bepalen op de taxatiewaarde.

Besluitenlijst 8 juni 2010

Nr. Onderwerp Verantwoordelijk 1 Provinciaal Basisnet vervoer gevaarlijke stoffen MK Nogmaals een reactie op Provinciaal Basisnet Groningen kenbaar maken aan GS. Brief verzenden na bestuurlijk overleg.
2 Brief van Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta over betrokkenheid MK Bedrijfsleven bij Milieueffectrapportage Oosterhorn Akkoord gaan met brief aan SBE dat hun vertegenwoordigers zijn toegelaten in de projectgroep.

---- --