Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eerste luisterboek van Nico Dijkshoorn als downloadprimeur DIJKSHOORN LEEST! van schrijver en dichter Nico Dijkshoorn eerst als mp3 download, in augustus als luisterboek.

Het luisterboek DIJKSHOORN LEEST! van Nico Dijkshoorn wordt direct uitgebracht als mp3-download. Dijkshoorn promoot zijn eigen luisterboek via sociale media als Twitter en weblogs. In augustus volgt het luisterboek als cd in de boekhandel. DIJKSHOORN LEEST! is opgenomen voor een live publiek in het Bonbontheater van Uitgeverij Rubinstein, bevat 12 korte verhalen en een groot aantal gedichten uit het grote oeuvre van deze veelschrijver.

Op internet is er steeds meer belangstelling voor het luisterboek. Zeker in de vakantieperiode zijn de verkopen beter dan gemiddeld. Traditioneel verkoopt luisterboekenwinkel Luisterrijk, de grootste aanbieder op dit gebied, veel downloads in deze periode. Samen met Uitgeverij Rubinstein biedt Luisterrijk nu tijdelijk exclusief het nieuwe luisterboek van Nico Dijkshoorn aan als mp3-download. In augustus zal ook het luisterboek op cd verschijnen.

Het luisterboek is te downloaden via http://www.luisterrijk.nl/luisterboek/1164/dijkshoorn-leest Hier is ook een luistervoorbeeld te beluisteren.

Voordelen van downloads
Veel mensen geven de voorkeur aan een download boven een cd. De downloads kunnen op hun iPod of andere mp3-speler worden geplaatst, want het gaat om mp3-bestanden die op iedere mp3-speler werken. De directe levering, bijvoorbeeld vlak voor een lange reis, is eveneens een groot voordeel. De prijs ligt bovendien lager dan de cd-versie. Ook zijn de bestanden geoptimaliseerd voor een mp3-speler, inclusief een afbeelding van de kaft en een inhoudsopgave. Uitgeverijen geven ook steeds vaker de voorkeur aan het leveren van downloads, omdat deze nooit uitverkocht zijn. Tevens zijn digitale downloads (via Luisterrijk) veilig want elk downloadbestand is voorzien van gepersonaliseerde kenmerken om misbruik tegen te gaan, iets dat bij cd's niet het geval is.