Camping Rotterdam dit jaar groener dan ooit

10/06/2010 10:58

JMR Produkties

Van 15 juli tot en met 18 juli, staat Camping Rotterdam in vol ornaat te schitteren in het Sidelingepark te Overschie. En dit jaar is de leukste stadscamping van Nederland groener dan ooit! Van de Partij van de Boomfluisteraars tot een Terugplantdag voor bewoners, van Groen Vervoer tot Eco Single-Shoppen. Daarnaast wordt je als campinggast natuurlijk van top tot teen ondergedompeld in de nodige 'zin' en 'onzin', zoals je alleen op Camping Rotterdam kun verwachten. Met o.a. optredens van Blaas of Glory, Crappy Circus, The Real Centimeters, Merdan Taplak (Be/Trk), King Khan & The Shrines (USA) en natuurlijk Imca Marina, wordt het een 4-daags festijn om nooit te vergeten.

Groen, groener, groenst!

Dit jaar gaat Camping Rotterdam écht voor groen. De Partij van de Boomfluisteraars zal zorg dragen voor al het groen op en rond het festivalterrein. Het festival zal overwegend gebruik maken van vaste stroom, dit betekend minder gebruik van aggregaten en dus minder belastend voor het milieu. De directe omwonenden van het festivalterrein worden gemobiliseerd om plantenschalen te beplanten, die vervolgens in hun wijk geplaatst worden. Er wordt een kruidentuin in het Sidelingepark aangelegd. Deze zal een blijvende herinnering zijn aan het Groene Camping Rotterdam. Ook worden er samen met bewoners plantenbakken beplant die men dan thuis aan het raam kan hangen. Het merendeel van de horeca werkt met biologische producten en milieu afbreekbare disposables. Bier & fris wordt in afbreekbare bekers geschonken. In samenwerking met Stichting Flex worden elektrische tuk-tuks ingezet die vanaf Camping Rotterdam voor gratis vervoer zorgen naar een aantal vaste afstapplekken in de stad. Bij verschillende winkels in Overschie kunnen singles onverstoord shoppen naar ecologische producten en tegelijkertijd op zoek naar de liefde van hun leven.

Het is alle dagen feest op Camping Rotterdam

Wat Camping Rotterdam een bijzonder evenement maakt, is eigenlijk met geen pen te beschrijven. Het is een kwestie van: meemaken en d'r bij zijn! Naast het eerdergenoemde muzikale programma staat Camping Rotterdam bekend om haar nogal bijzondere activiteiten, een kleine greep uit het assortiment:


- Muzikale Fruitmand: speciale gasten van de camping mogen dertien van hun favoriete nummers draaien


- Single- (Eco) Shoppen: shoppen in een winkel in Overschie waar op dat moment alleen singles zijn.


- Turks Worstelen: bio-olie, strakke lijven in spido's, do we need to say more? Olympisch judoka Deborah Gravestijn zal jureren.


- Gelul del Mar: van de makers van Gelul uit de Ruimte en Dichter bij je Tent, dit jaar een spannende en misleidende mix van poetry, humor, muziek en animatie.

Meemaken en d'r bij zijn!

Voor ieder wat wils op Camping Rotterdam! Boek je Kampeer-Spot, Vip-arrangement of Familie Pakket op www.campingrotterdam.nl. Rotterdampas houders krijgen 25% korting op een volledige boeking van 3 nachten! Nu met spectaculair uitzicht op zee, ja zelfs langs de A13!

Houd het volgende persbericht in de gaten voor het complete programma of kijk op www.campingrotterdam.nl voor meer informatie.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.campingrotterdam.nl/