UPC N.V.

Diego van Nickelodeon brengt exclusief bezoek aan Leeuwarden

Op de foto met Diego en de vlinder van Baby TV bij UPC Center aan het Ruiterskwartier

Leeuwarden, 5 juli 2010 - Op uitnodiging van UPC Nederland komen Diego van de zender Nick Jr. en de vlinder van BabyTV naar Leeuwarden. Op donderdag 15 juli bezoeken de populaire kindervrienden van 13.00 tot 16.00 uur exclusief het UPC Center aan het Ruiterskwartier 127. UPC maakt van dat bezoek een heus feest. Alle kinderen kunnen zich laten schminken en mogen met hun idool op de foto. Tijdens het bezoek van deze sterren kunnen kinderen met een kleurwedstrijd veel prijzen winnen. Niet alleen maken zij kans op vier kaarten voor de Efteling, maar ook op andere prijzen van de kinderzenders die UPC via digitale televisie doorgeeft. Niemand gaat met lege handen naar huis, want voor ieder kind ligt er een kleurboek klaar.

UPC levert met Kids TV Gids op kanaal 500 al een gidsfunctie voor de alleUPC werkt er hard aan om snel het aantal HD-programma's uit te breiden. In de aankomende weken komen de films Alice in Wonderland, Komt een Vrouw bij de Dokter, Terug naar de Kust, The Twilight Saga, Fame en De Hel van ` 63 beschikbaar. UPC voegt daar later documentaires als Top Gear Specials, Seven Wonders of the Solar System, Wild China, NASA's Story; The Space Age, Life en Oceans aan toe. Ook muziekliefhebbers komen aan hun trekken met live concerten in HD van onder andere Duffy en ZZ Top. Als eerste serie in haar HD on Demand aanbod biedt UPC Gavin Stacy, seizoen 1 aan.

Diego en de vlinder komen langs in de winkel van UPC, omdat het kabel- en mediabedrijf in de maand juli speciale aandacht besteedt aan alle kinderzenders die zij via digitale televisie aanbiedt. Hieronder valt het nieuwe kinderzenderpakket KidsZone, dat is samengesteld voor kinderen tot twaalf jaar. KidsZone bevat de zenders Playhouse Disney, BabyTV, Z@ppelin 24, Pebble TV, Nick Hits en Nick Toons.

Met KidsZone kunnen ouders hun kinderen onbezorgd naar de televisie laten kijken. De zenders zijn educatief, informatief, onderhoudend en bevatten geen gewelddadige of expliciete content. Klanten die deze zomer bij het UPC Center KidsZone bestellen, krijgen twee gratis Eftelingkaarten die beschikbaar worden gesteld door Efteling Radio, echter hier geldt op is op.

De HD content in UPC ond Demand is voor een groot gedeelte gratis beschikbaar voor klanten met een UPC HD Royaal abonnement. De topfilms komen ook als SD-film beschikbaar in het reguliere UPC on Demand-aanbod, zodat ook digitale televisie klanten die nog geen HD-abonnement hebben deze films kunnen bekijken.

Diego is dagelijks te zien op Nick Jr.. Nick Jr. stimuleert kinderen om te spelen. Deze zender voor de allerkleinsten van 2 tot 5 jaar staat voor leerzame en geweldloze kindertelevisie met populaire helden als Dora & Diego, Ni Hao Kai-Lan, Timmy Tijd, Umizoomi en Wonder Team. BabyTV wordt speciaal gemaakt voor baby's en peuters in samenwerking met psychologen en pedagogen. Zij vertoont verantwoorde programma's die de ontwikkeling helpen stimuleren. Efteling Radio is sinds 1 juli jl. overal binnen het UPC verzorgingsgebied te beluisteren met het UPC Standaardabonnement Radio/TV.

Over UPC Nederland
UPC Nederland is in Nederland toonaangevend op het gebied van televisie, breedbandinternet en digitale telefoniediensten. UPC biedt in Nederland twee miljoen klanten toegang tot de wereld van televisie. Hiervan hebben 792.000 klanten voor digitale televisie gekozen. UPC heeft in Nederland 772.000 breedbandinternet klanten en bedient 654.000 digitale telefonieklanten (cijfers per 31 maart 2010). Het bedrijf wordt gedreven door de visie dat iedereen, onafhankelijk van aanwezige kennis of vaardigheden, toegang heeft tot de verrassende, maar complexe digitale wereld. UPC Nederland is een dochteronderneming van de internationale kabel- en mediagroep Liberty Global.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: UPC Nederland
Ronald Sutmuller
Media Relations Manager
T: 020 775 55 97
M: 06 28 90 48 02
E: rsutmuller@upc.nl
W: www.upc.nl