Gemeente Goedereede


Expositie Peter Walschots in gemeentehuis Goedereede

De gemeente Goedereede organiseert van donderdag 15 juli 2010 tot en met vrijdag 1 oktober 2010 een kunstexpositie in het gemeentehuis. De expositie bestaat uit een reeks schilderijen van kunstenaar Peter Walschots uit Ooltgensplaat. Donderdag 15 juli 2010 om 20.00 uur verzorgt burgemeester G.J. van de Velde - de Wilde van de gemeente Goedereede de officiële opening. Iedereen is hierbij van harte welkom!

Peter Walschots voelt zich sterk aangetrokken tot het werk van de COBRA-groep en de Amerikaans abstract expressionistische beweging. Na een opleiding tekenen en schilderen aan de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam was hij ook reclame-illustrator en grafisch vormgever. In 1990 is hij zich volledig aan de schilderkunst gaan wijden.

Walschots 1 Walschots 2

Elk jaar biedt de gemeente Goedereede aan zes kunstenaars de gelegenheid om hun werk te exposeren in de expositieruimte van het gemeentehuis. Een aantal van deze exposities wordt door de kunststichting Goedereede geïnitieerd. Zowel professionele- als amateurkunstenaars maakten al gebruik van de ruimte van de gemeente. Hierdoor is er in het gemeentehuis jaarlijks een brede afwisseling aan kunstwerken te zien.

De expositie is te bezoeken van donderdag 15 juli 2010 tot en met vrijdag 1 oktober 2010 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, Tramlijnweg 2, in Goedereede. Meer informatie over de expositie kunt u verkrijgen bij de publieksbalie van het gemeentehuis, telefonisch via (0187) 49 15 00 of per e-mail: gemeentehuis@goedereede.nl.