Gemeente Schouwen-Duiveland


Info avond Landschapsontwikkelingsplan


HOE VERDER MET HET LANDSCHAPSONTWIKKELINGSPLAN
STAAT CENTRAAL TIJDENS TWEEDE INFORMATIEAVOND

Zierikzee. Donderdag 15 juli is er een tweede informatieavond rond het Landschapsontwikkelingsplan. Deze avond wordt gehouden in de Burgerzaal van het gemeentehuis in Zierikzee en begint om 19.30 uur. Deze avond is een vervolg op de thema avond in mei, waar iedereen projectideeën kon aandragen voor het Landschapsontwikkelingsplan dat momenteel wordt opgesteld.

Tijdens de avond van 15 juli krijgen de aanwezigen een antwoord op vragen als wat is er met deze ideeën gedaan, welke projecten heeft het bureau Brons en Partners geselecteerd voor mogelijke uitvoering en waarom juist deze projecten? Ook is er aandacht voor de stappen die nog gezet moeten worden vóór vaststelling van het
landschapsontwikkelingsplan en de uitvoering ervan. Vanaf 20.00 uur is er een projectenmarkt waarin iedereen per deelgebied kennis kan nemen van de verschillende uitvoeringsprojecten.

Hoe verder?

In het Landschapsontwikkelingsplan is beschreven wat de gemeente belangrijk vindt aan het landschap en welke elementen de gemeente voor de toekomst willen behouden, versterken en ontwikkelen. De waarde van het Landschapsontwikkelingsplan is dat het vooral concrete en uitvoerbare projecten moet opleveren waaraan de vereveningsgelden besteed worden. De ideeën voor deze projecten, die tijdens de thema avond in mei zijn aangedragen zijn verwerkt in een projectenlijst en het landschapsontwikkelingsplan dat de gemeenteraad eind 2010 moet vaststellen.

Op basis van de projectenlijst is een aantal projecten geselecteerd waarvan de uitvoering de eerstkomende drie jaar hoge prioriteit geniet de zogenaamde topprojecten. Voor deze projecten wordt in het definitieve landschapsontwikkelingsplan inzichtelijk gemaakt welke kosten ermee gemoeid zijn en welke financieringsbronnen daarvoor ingezet gaan worden.


Informatie

Olaf Griffioen, tel. (0111) 452 429

Brechje van Gils, tel. (0111) 452 255