Unieke 10 voor Taal rond uitgave Baantjer in Leeslicht

09/07/2010 12:04

Stichting Lezen & Schrijven

Met Anita Witzier, Catherine Keyl en Serge Henri Valcke

Op donderdag 15 juli vindt in het Baantjer museum in de Warmoesstraat in Amsterdam een raadselachtige lancering plaats. De misdaadroman Een Rus in de Jordaan van Baantjer en De Waal komt uit in Leeslicht, de boekenserie in eenvoudig Nederlands. Voor deze gelegenheid presenteert Anita Witzier een speciale editie van 10 voor Taal in gemakkelijke taal, gebaseerd op de 10 voor Taal-puzzeluitgaven. Twee teams van lees- en schrijfcursisten strijden met elkaar om de woordraadsels op te lossen. Zij doen dit onder leiding van twee prominente teamcaptains: presentatrice Catherine Keyl en Baantjer-acteur Serge Henri Valcke.

Een Rus in de Jordaan

In 2009 verscheen de roman Een Rus in de Jordaan van Appie Baantjer en Simon de Waal. Het verhaal draait om de oudere rechercheur Peter van Opperdoes en zijn partner, de jonge Jacob. Peter en Jacob krijgen te maken met de moord op een prostituee. Ze raken verwikkeld in een raadselachtig complot vol schemerige advocaten, zeldzame pistolen en duistere criminelen.

Leeslicht

In Nederland hebben 1,5 miljoen volwassenen grote moeite met lezen en schrijven. Speciaal voor deze mensen hebben uitgeverij Eenvoudig Communiceren en Stichting Lezen & Schrijven in 2007 de boekenserie Leeslicht ontwikkeld. Een serie waarin onder meer bekende Nederlandse romans worden hertaald in eenvoudig Nederlands. Een Rus in de Jordaan is de twintigste in de reeks.





http://www.leeslicht.nl