Gemeente Middelburg


Ring- en sjezenrijden op en rond Abdijplein

Het ring- en sjezenrijden ter gelegenheid van de 1e Folkloristische Dag op het Abdijplein en omgeving is dit jaar op donderdag 15 juli. Deze activiteit wordt georganiseerd door de Folkloristische Commissie en de Zeeuwse Ringrijders Vereniging. De volgende maatregelen gelden:

De paarden met sjezen volgen de route Abdijplein / Balans / Korte Burg / Groenmarkt / Onder den Toren / Koorkerkhof / Abdijplein. Op het Abdijplein zal op één ringrijbaan zonder sjees de ring worden gestoken. De genoemde straten worden afgesloten voor verkeer. De afsluiting heeft verder tot gevolg dat in de volgende straten het (doorgaand) verkeer op 15 juli gestremd is: Balans / Bogardstraat / Bachtensteene / Walplein / Nieuwe Kerkgang / Koorkerkstraat / Reigerstraat / Korte Giststraat. De Bleek zal worden opengesteld voor éénrichtingsverkeer vanaf de Zuidsingel.

Parkeren

Parkeren is niet mogelijk langs de genoemde sjezenroute vanaf woensdag 14 juli 18.00 uur tot donderdag 15 juli 19.00 uur. Op het Koorkerkplein en het Walplein is parkeren niet mogelijk op donderdag 15 juli tot 19.00 uur.

Tweede dag

De 2e Folkloristische Dag, de grote ringrijderij op het Molenwater, zal dit jaar worden gehouden op donderdag 19 augustus.

Evenementen

Middelburg staat deze week bol van de leuke evenementen. Van 15 tot en met 18 jullie kunt u in het centrum genieten van heerlijke zeevruchten tijdens de Mosselfeesten. Op het Meiveld is het op zaterdag 17 juli Southparkfestival. En autoliefhebbers kunnen op 18 juli terecht in het centrum van Middelburg. De Markt staat vol met kevers tijdens de Zeeuwse Keverdag.

Meer evenementen

Â

Â

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl