Politie Drenthe

Donderdag 15 juli 2010

Provincie Drenthe, 15-07-2010

De politie controleert verkeer

COEVORDEN De politie heeft woensdagmiddag een gordelcontrole gehouden op de Krimweg. Tijdens de controle, die twee uur duurde, zijn dertien bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Daarnaast zijn ook twee bestuurders bekeurd omdat zij hun auto hadden geparkeerd op een invaliden parkeerplaats zonder in het bezit te zijn van een geldige parkeerkaart. Ook zijn drie bestuurders bekeurd voor het negeren van de verplichte rijrichting.

ZUID-OOST/NOORD DRENTHE De politie heeft woensdag het verkeer in Noord en Zuid-Oost Drenthe gecontroleerd. Hierbij zijn twee bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Eén bestuurder had de maximum snelheid overschreden en één bestuurder droeg zij rijbewijs niet bij zich.

Aanhouding voor gestolen fiets

ASSEN De politie heeft woensdagmiddag een 20-jarige man uit Assen aangehouden. De man wordt verdacht van heling van gestolen fietsen. De man kon worden aangehouden in een woning aan de Schultestraat. De man is overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek.

Auto in de sloot

ZEIJEN Woensdagmiddag is een 23-jarige automobilist uit Leeuwarden gewond geraakt. De man reed over de Hooidijk toen hij door nog onbekende reden de controle over het voertuig verloor, in de slip raakte en vervolgens op de kop in de sloot naast de weg terecht kwam. De man kon zelf uit het voertuig klimmen en vroeg omwonende getuigen de hulpdiensten in te schakelen. De man is met letsel aan zijn arm overgebracht naar het UMCG te Groningen.

Winkeldievegge aangehouden

EMMEN Woensdagmiddag is een 34-jarige vrouw uit Emmen aangehouden. De vrouw had uit een winkel aan het Mondriaanplein kleding meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag, hield de vrouw aan en waarschuwde de politie. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden zonder rijbewijs

ASSEN De politie heeft woensdagavond een 19-jarige vrouw uit Assen aangehouden. De vrouw reed zonder geldig rijbewijs in een auto. Ter hoogte van de Einsteinlaan kon de vrouw worden aangehouden. Aangezien de vrouw een recidive is op dit gebied is de auto in beslag genomen. Tevens is er proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

EMMER COMPASCUUM Een 23-jarige man uit Oisterwijk is in de nacht van woensdag op donderdag door de politie aangehouden. De man reed over het Kanaal A NZ toen hij werd gecontroleerd door surveillerende agenten. Bij de controle bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man is hierop aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden

EMMEN De politie heeft woensdagavond een 45-jarige man uit Erica op de Valtherzandweg aangehouden. Kort daarvoor kwam de melding binnen dat een man buiten op straat met een mes omstanders zou bedreigen. Ter plaatse was de man niet meer in het bezit van een mes, maar dreigde een vuurwapen uit een woning te halen. Toen de man een woning wilde binnen gaan kon hij worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken beginnend bestuurder aangehouden

VEENOORD De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 22-jarige automobilist uit Nieuw-Amsterdam aangehouden. De man werd op de Bedrijvenweg door surveillerende agenten aan de kant gezet voor een controle. Daar bleek dat deze beginnend bestuurder te veel alcohol had gedronken. Bij de ademanalyse blies hij 370 ug/l (0,9 promille). Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.