Politie Groningen

Donderdag 15 juli 2010

Provincie Groningen , 15-07-2010

Aangifte van diefstal lood

DELFZIJL Een medewerker van een school heeft woensdag aangifte gedaan van diefstal van lood en koper. De medewerkers ontdekten dat er onlangs zowel lood als koper is weggenomen van het dak van de vestiging aan het Zwet in Delfzijl. Het zou gaan om ongeveer 50 meter lood en enkele tientallen meters koper. De diefstal werd ontdekt na de forse buien van afgelopen week. Door het ontbreken van het lood wist het water zich een weg te vinden naar plaatsen waar het niet hoort en ontstonden lekkages. De scholengemeenschap heeft eerder dit jaar aangifte gedaan van soortgelijke diefstallen bij andere vestigingen.

Fietsendief maakt gebruik van loper

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond in Selwerd een 16-jarige fietsendief aangehouden die probeerde een gestolen fiets te verkopen. Het rijwiel was een dag ervoor gestolen in de binnenstad. De eigenaresse had via internet aangifte gedaan en zocht zelf op Marktplaats. Daar werd haar tweewieler aangeboden. Ze maakte een afspraak met de verkoper en waarschuwde de politie. Die kon de tiener aanhouden. De dief is in de cel gezet voor verhoor.

De verdachte verklaarde de fiets te hebben gestolen met een nepsleutel voor AXA-fietssloten. De politie waarschuwde in juni dat er lopers in omloop zijn voor de AXA-sloten SL7 en SL9. De politie adviseert dan ook alle fietsenbezitters om hun fiets altijd met een extra slot te beveiligen. Bij voorkeur een kabel of kettingslot waarmee deze vastgezet kan worden aan een vaststaand object.

Man besloten van telefoon

GRONINGEN Een 47-jarige inwoner van Groningen is woensdagnacht bestolen van zijn mobiele telefoon. De man liep rond middernacht al bellend over de Oude Kijk in t Jatstraat en werd door een nog onbekende persoon, die in een groep stond, plots bestolen. De dief griste de telefoon uit de handen van de 47-jarige. De dader had een getinte huidskleur, was rond de 30 jaar oud en droeg een witte pet en een zwarte trui met capuchon. Toen het slachtoffer zijn telefoon terug wilde werd dat door een ander persoon uit de groep verhinderd. De bestolene voldoende zich bedreigd. De politie stelt een onderzoek in.

Man mishandelt ex op straat

STADSKANAAL Een 36-jarige inwoner van Groningen is woensdagnacht aangehouden in de Overijsselselaan in Stadskanaal. De man kon het niet verkroppen dat zijn ex de relatie had beëindigd. Hij wilde verhaal halen en bonkte meerdere malen tegen de woning van de vrouw. Zij verliet de woning en wilde de verdachte ontlopen. Hij kreeg haar echter in de smiezen waarna op straat een vechtpartij begon. Agenten moesten de Groninger weghouden van zijn ex. Hij is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Bestuurder brommobiel botst op bord

WINSCHOTEN Een 20-jarige bestuurder van een brommobiel is woensdagavond op het Oostereinde in Winschoten met zijn voertuig in een droge sloot gereden. De man reed op een gedeelte dat afgezet is voor het verkeer. Hij schrok van een hek dat op het afgesloten gedeelte stond en stuurde daardoor richting de berm. Via de berm kwam hij in de droge sloot tot stilstand. De man uit Drieborg is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Onderzoek naar onduidelijk incident

HAREN De politie doet onderzoek naar de achtergrond van de verwondingen van een 24-jarige inwoner van Haren. De politie werd woensdagnacht gebeld door inwoners van Haren omdat er veel lawaai uit de omgeving van de Molenweg en de Rijksstraatweg kwam. Toen agenten een kijkje namen troffen zij bloed op straat aan. Een omwonende vertelde dat vlak daarvoor iemand naar het ziekenhuis was gegaan. In het ziekenhuis bleek het te gaan om de Harenaar. Het is niet duidelijk waardoor zijn verwondingen zijn ontstaan. Vermoedelijk was de man betrokken bij een ruzie en is hij daarbij mishandeld. Bij het slachtoffer waren twee andere inwoners van Haren (21 en 25 jaar). Zij zijn aangehouden.

Vermoedelijke drugsdealer aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagmorgen in de Barestraat in Groningen een 21-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden. De man hield zich verdacht op nabij het hoofdstation. Agenten hielden hem in de gaten en zagen dat hij in gesprek ging met een verslaafde. De verdachte vertoonde alle signalen die bekend zijn bij straatdealers. Daarop spraken de politiemensen hem aan. Hij weigerde mee te werken, waarna hij na meerdere waarschuwingen werd aangehouden. In zijn kleding werden naast een aantal telefoons en contant geld, ook zon 40 gram harddrugs gevonden. De Rotterdammer is ingesloten.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 14 juli op diverse plaatsen op verschillende overtredingen.


* Groningen, Noorderhaven: niet dragen autogordel (9x), aantal passanten 63.

* Glimmen, Paterswoldseweg: negeren rode verkeerslicht (18x), aantal passanten 480.