Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Klimaatkantoorfeest komende winter

15-07-2010

Welk kantoor wint de titel Klimaatkantoor 2011? Dat is het kantoor dat het meeste energie bespaart. Het Klimaatkantoorfeest is een initiatief van de HIER Klimaatcampagne.

Komende winter strijden kantoren in een nationale wedstrijd energiebesparing om de titel Klimaatkantoor 2011. In ieder kantoor is nog een enorme energiewinst te behalen. Zo vreten computers, licht, verwarming en airco stroom. Zelfs buiten werktijd.

Een kantoor kan overstappen op groene stroom of deelnemen in wind- en zonne-energie. En door slimmer en zuiniger te reizen kan 10 procent of meer van de CO2-uitstoot verminderd worden.

Ieder kantoor


* Groot of klein. Of er nu 10 of 1000 collega's zijn: ieder kantoor is gelijkwaardig. Ook een klein kantoor met minder mogelijkheden kan winnen.

* `Groen' of nog niet. Is een kantoor al `groen' en zijn er al energiebesparende maatregelen genomen? Ook dan kan dit kantoor meedoen. In de competitie telt namelijk niet het eindpunt, maar de vooruitgang die is geboekt.

* Huurder of eigenaar. Ook een huurder kan winnen. Sommige acties zijn misschien lastiger als huurder. Maar er kan ook veel wél! Alleen het vragen om energiebesparende maatregelen aan de eigenaar van het pand levert bijvoorbeeld al punten op.

Bij de Hier Klimaatcampagne werken ruim 30 maatschappelijke organisaties samen werken aan de oplossing van het klimaatprobleem. De insteek van de campagne is positief en oplossingsgericht.

Termijn: 1 november 2010 - 31 maart 2011
Aanmelden: tot 1 september 2010
Registeren: via dit formulier
Meer info