Politie Haaglanden

Persberichten 15 juli

Haaglanden, 15-07-2010

Gewelddadige poging beroving 80-jarige: politie zoekt getuigen

Den Haag De recherche van Bureau Beresteinlaan is op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien hebben van een mislukte beroving op een 80-jarige vrouw. Het slachtoffer kwam op dinsdag 13 juli om 14.20 uur aanlopen op het volkstuinecomplex Nut en Genoegen aan de Meppelweg, toen zij werd belaagd door twee mannen. Één van de mannen probeerde met geweld maar zonder resultaat - een gouden armband van haar arm te trekken. De vrouw viel op het wegdek en liep blauwe plekken en schrammen aan haar arm op. Een 38-jarige getuige verjoeg de mannen. Hij ging nog achter de verdachten aan, maar verloor hen uit het oog. De twee mannen vluchtten vanuit het volkstuinencomplex de Meppelweg op en liepen in de richting van de Rades. Een van hen liet op de vlucht een fiets achter. De vrouw is erg geschrokken en kan zich nog maar weinig van de mannen herinneren. Vermoedelijk gaat het om tenminste één man van Noord-Afrikaanse afkomst en de ander met een blanke huidskleur.

De politie onderzoekt de zaak en is dringend op zoek naar nog meer getuigen. Mensen die iets van de poging beroving hebben gezien, die rond 14.20 uur twee mannen over de Meppelweg hebben zien rennen of die anderzijds informatie hebben die kan leiden tot de daders, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Beresteinlaan op telefoonnummer 0900-8844.

Kettingrovers opgepakt

Den Haag De politie arresteerde woensdag 14 juli rond 16.00 uur vier jongens die betrokken waren bij een beroving van een 13-jarige Haagse jongen. Het slachtoffer bevond zich bij de skatebaan in het Zuiderpark toen één van de verdachten hem aansprak. Deze rukte de gouden ketting van de nek van het slachtoffer. De 13-jarige probeerde de verdachte tegen te houden door hem vast te pakken, maar dit leverde klappen op. De 14-jarige Haagse straatrover was in het gezelschap van drie 13-jarige plaatsgenoten. De vier jongens renden weg. Aan de hand van een goed opgegeven signalement en doorgegeven vluchtroute, hield de politie de vier in de omgeving aan. Zij zijn alle vier verhoord en weer naar huis gestuurd in afwachting van hun straf.

Fietsendief het haasje

Den Haag Een fietsendief kon in de nacht van woensdag op donderdag 15 juli rond 03.00 uur niet aan de politie ontkomen. Een getuige had de 16-jarige verdachte samen met nog iemand over een schutting zien klimmen bij een woning aan de Muiderbergstraat. Toen de politie arriveerde zag zij twee jongens hard wegfietsen. De 16-jarige verdachte werd in de Uddelstraat aangehouden. Hij verklaarde dat hij de fiets waar hij op reed gevonden had. De tweede verdachte werd niet meer aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.

Stelen of veiligstellen?

Den Haag Een bekende van de politie wandelde woensdag 14 juli met een gestolen motorfiets aan zijn hand over de Regentesselaan in Den Haag. Politieagenten ondervroegen hem, maar hij kon geen duidelijke verklaring geven over de herkomst van de motor. Toen de 30-jarige verdachte de motorfiets op de zijstandaard wilde zetten, viel deze om en liep hierdoor schade op. Toen de agenten de verdachte in het politievoertuig hadden gezet, kwam een vrouw aanlopen die verklaarde dat de motorfiets van haar vriend was weggenomen. Het bleek om dezelfde motorfiets te gaan. De verdachte verklaarde aan het politiebureau dat hij zag dat de motorfiets bijna omviel in de middenberm dus hij wilde de motor veilig in een parkeervak zetten. De politie gaf hem een proces-verbaal.

Zonder rijbewijs in een jaguar

Den Haag Een politieagent zag woensdag 14 juli rond 16.00 uur een 74-jarige Hagenaar zonder rijbewijs in een jaguar over de Jurriaan Kokstraat rijden. De agent had de verdachte herkend en wist dat zijn rijbewijs eerder al was ingevorderd. De verdachte weigerde gehoor te geven aan het stopteken van de politie. Toen de agenten hem klem reden, wilde hij niet uitstappen. De politie moest de sleutel uit het contact halen om te voorkomen dat de verdachte wegreed. De 74-jarige vond het allemaal onzin en wilde gewoon even boodschappen doen. De politie nam het voertuig van de verdachte in beslag.

Gewond door aanrijding

Den Haag/Loosduinen Een 58-jarige Haagse raakte woensdag 14 juli omstreeks 14.00 uur gewond door een botsing met een 14-jarige Hagenaar. De Haagse fietste over het Vinkelaantje bij het gemaalhuisje toen op dat zelfde moment ook de 14-jarige Hagenaar het gemaalhuisje wilde passeren. Zij bosten tegen elkaar op waardoor de Haagse van haar fiets viel en ongelukkig terecht kwam. Ambulancepersoneel bracht de vrouw met letstel aan haar pols naar het ziekenhuis.

Fietsendief betrapt op heterdaad

Den Haag Een 14-jarige Hagenaar ondervond op 14 juli om ongeveer 11.00 uur aan den lijve dat het niet verstandig is om een fiets te stelen. Hij stal een fiets op de Elandstraat, maar kwam er een klein uurtje later achter dat het om een zogenoemde lokfiets van Politie Haaglanden ging. Zijn aanhouding op de Zorgvlietstraat maakte hem dat duidelijk.

Marktkooplieden op de vuist

Den Haag Om onduidelijke redenen ontstond er op woensdagochtend 14 juli ruzie tussen twee Haagse marktkoopmannen (45 en 26 jaar) op het marktterrein aan de Herman Costerstraat. Dit mondde uit in een vechtpartij waaraan de jongste van de twee een dik oog en een dikke lip overhield. Toen de politie arriveerde, bedaarden de gemoederen en hervatte het duo zijn werkzaamheden omdat de marktkramen niet lang onbeheerd konden blijven. De politie onderzoekt de zaak.

Man gevallen met fiets
Wassenaar - Op de Stoeplaan kwam woensdag 14 juli omstreeks 12.30 uur een 66-jarige Leidenaar met zijn fiets ten val. De man was naar eigen zeggen tegen een wit paaltje gereden en zodoende ten val gekomen. De man is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Dronken vrouw op A12

Rijswijk De politie kreeg woensdag 14 juli een melding dat er iemand op de A12 zou lopen. Toen agenten omstreeks 22.00 uur arriveerden, bleek het te gaan om een dronken 24-jarige vrouw. De Rotterdamse had in de auto ruzie gekregen met haar vriend, waarop ze uitstapte en de A12 op liep. Bij controle bleek de vrouw gesignaleerd te staan voor een boete van 94 euro.

Politie zoekt getuigen straatroof

s - Gravenzande Een Naaldwijkse kreeg woensdag 14 juli de schrik van haar leven toen zij op straat beroofd werd. Omstreeks 08.00 uur fietste de vrouw op de Groeneweg richting Maassluis, toen zij achter haar een scooter hoorde. Even later haalde de scooter de vrouw in, en wachtte totdat de vrouw gepasseerd was. Zodra de vrouw voorbij was, hoorde zij wederom de scooter achter zich. Plotseling voelde zij een arm om haar nek en werd haar ketting afgerukt. Ook haar zonnebril werd ontvreemd.

Op de scooter zaten twee personen met getinte huidskleur. Beiden droegen een T-shirt en een zwarte baseballkap, met een lange klep aan de voorzijde. Heeft u iets gezien van of gehoord over deze straatroof wat kan leiden tot identificatie van de daders? Belt u dan met de recherche van bureau Westland: 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Familie ruzie eindigt op politiebureau

Delft De politie moest er woensdag 14 juli omstreeks 21.00 uur aan te pas komen om een ruzie tussen familie leden in de Korvezeestraat te beslechten. De agenten probeerden de gemoederen, die hoog opliepen, te sussen. Twee vrouwen die betrokken waren bij de ruzie wilden niet weggaan, zij bleven voor de woning zitten. Meerdere malen verzochten en vorderden de agenten de twee vrouwen in de leeftijd van 27 en 56 beiden uit Bilthoven om weg te gaan. Toen ze dat beiden weigerden hielden de agenten de twee aan. De twee vrouwen zitten nog vast voor verhoor.

Getuigen bedreiging gezocht
Zoetermeer - De recherche van Bureau Zoetermeer zoekt getuigen van een bedreiging van een 29-jarige Zoetermeerder en zijn 19-jarige vriendin op de Veenwortelvaart, dinsdag 13 juli omstreeks 22.00 uur. Drie mannen bedreigden het stel. De mannen werden op een afstandje bijgestaan door nog eens twaalf mannen die op 6 scooters naar de Veenwortelvaart gekomen waren. De oorzaak van de bedreiging ligt waarschijnlijk in de relationele sfeer en volgde op een woordenwisseling eerder op de avond.

De recherche heeft de zaak in behandeling en komt graag in contact met mensen die iets gezien hebben van de bedreiging of die wellicht de groep mannen met de scooters hebben zien rondrijden in de omgeving van de Veenwortelvaart. Heeft u informatie die het onderzoek verder kan helpen? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Zoetermeer via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.