Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Automobilist rijdt door na ongeval, twee gewonden
Publicatiedatum: 15-7-2010 10:55:40

STROE - Op de Stroeërweg in Stroe zijn vanochtend, donderdag 15 juli, twee inwoners van Uddel gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een nog onbekende automobilist die erbij betrokken was reed na het ongeval door zonder zich bekend te maken. De politie is nog naar de automobilist op zoek en roept eventuele getuigen op te reageren.

Een 21-jarige vrouw uit Uddel reed rond zeven uur samen met haar 11-jarige broer over de Stroeërweg richting Barneveld toen ze plotseling moest uitwijken voor een tegenligger. Daarbij verloor ze de macht over het stuur waarna de auto via een sloot op een naast de weg staand hekwerk belandde. Beide inzittenden liepen vermoedelijk nekletsel op en zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Schrikhek
Op basis van een eerste onderzoek vermoedt de politie dat de tegenligger in een flauwe bocht is uitgeweken voor een schrikhek naast de weg. Daardoor kwam hij vermoedelijk op de verkeerde weghelft waardoor de Uddelse moet uitwijken. De politie sluit niet uit dat de tegenligger niet gemerkt heeft dat er een ongeval was ontstaan maar vraagt de bestuurder met klem zich te melden. Volgens de Uddelse ging het om een groene auto, vermoedelijk van het merk Citroën. De politie is - ook voor getuigen van dit ongeval - bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844.
(078091)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijkerker aangehouden na bedreigen tandarts

Publicatiedatum: 15-7-2010 10:54:01

NIJKERK - De politie in Nijkerk heeft woensdag 14 juli een 21-jarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van bedreiging met de dood. De man zou in een tandartsenpraktijk in de gemeente Nijkerk de tandarts met de dood hebben bedreigd. Volgens de tandarts was er een conflict ontstaan over de behandeling. Een woordenwisseling liep uit de hand, waarbij de Nijkerker gedreigd zou hebben de tandarts om te brengen. De man verliet de praktijk waarna de politie gewaarschuwd werd. In de tussentijd kwam de Nijkerker terug. Bij de komst van agenten werd hij aangehouden. De man is inmiddels na verhoor weer vrijgelaten en in afwachting van een beslissing van justitie. (077561)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na verstoren openbare orde

Publicatiedatum: 15-7-2010 10:53:23

NIJKERK - In een woonwijk in Nijkerk-Noord heeft de politie woensdagochtend 14 juli een 34-jarige man uit Zutphen aangehouden. De man zou bij een gezin voor de deur staan en daar voor overlast zorgen. Gewaarschuwde agenten gingen met de man in gesprek maar hij bleek kennelijk niet voor rede vatbaar. Toen agenten hem vervolgens sommeerden weg te gaan weigerde de Zutphenaar dat, waarop hij werd aangehouden. De aanleiding tot de overlast had te maken met de problemen in de relatiesfeer. De Zutphenaar is later na verhoor vrijgelaten en kreeg een proces-verbaal.
(077519)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Onder invloed: rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 15-7-2010 10:51:24

HOEVELAKEN - Een 63-jarige automobilist uit Zwartebroek is woensdagavond 14 juli in Hoevelaken zijn rijbewijs kwijt geraakt omdat hij onder invloed van alcohol reed. Agenten zagen de man rond half tien rijden over de Oosterdorpsstraat waarbij hij de aandacht trok doordat hij met groot licht reed. Toen agenten de man wilde laten stoppen ging hij er met hoge snelheid vandoor. Na een korte achtervolging stopte de man op de Penningweg. Bij het aanspreken roken de agenten alcohol, waarop de Zwartebroeker mee moest voor een ademonderzoek. Dat wees uit dat hij met een alcoholpromillage van 1,63 achter het stuur had gezeten, ruim drie keer de limiet.
(077890)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053