Gemeente Bolsward


Nieuws
Nieuws
15-07-10

Aanpak wegen in Bolsward

Trottoirs, parkeerplaatsen en rijbanen: we maken er allemaal gebruik van. Erg belangrijk dus, dat wegen en bestratingen er netjes bij liggen. Omdat er op bepaalde plekken in Bolsward verzakkingen en oneffenheden in de wegen zitten heeft de gemeente Bolsward Roelofs Wegenbouw uit den Ham opdracht gegeven de wegen te verbeteren. De werkzaamheden starten vanaf 23 augustus a.s. Een volledige planning vindt u binnenkort op onze website.

Buiten- en binnenstad

Er is gekeken naar alle openbare verhardingen in Bolsward, opgesplitst in binnenstad en geen-binnenstad. De wegen buiten de binnenstad worden op alle plaatsen gebracht naar het `basis' kwaliteitsniveau / matige oneffenheid. In de binnenstad worden de wegen naar kwaliteitsniveau `hoog' gebracht / lichte oneffenheid. Een oneffenheid kan een kuil, bult of rijspoor in het wegdek zijn. Per oneffenheid maken wij onderscheid tussen lichte, matige of ernstige vorm. Ook worden op zeven locaties aan de Burgemeester Praamsmalaan en Koningin Wilhelminastraat de bestaande T-splitsingen opnieuw ingericht. Zo krijgen alle kruisingen een gelijkwaardige uitstraling.

Planning

Roelofs start de werkzaamheden vanaf maandag 23 augustus a.s. Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden voor 23 december a.s. afgerond. Om overlast te beperken wordt het werk per wijk of deelgebied aangepakt waarbij verkeer eenvoudig kan passeren. De exacte fasen vindt u binnenkort op onze website. Op informatiepanelen in de stad wordt de routing ook aangegeven. Wilt u de fasering per post of mail van ons ontvangen? Stuur dan een mailtje aan communicatie@bolsward.nl of bel naar: 0515-578787.

Vragen?

Hessel Noordenbos is de omgevingsmanager van Roelofs. Bij hem kunt u terecht voor vragen, onduidelijkheden of calamiteiten rondom het project. Telefonisch is hij bereikbaar via 06 - 30 47 99 98. Gaat het om gemeentelijke zaken? Dan kunt u contact opnemen met de projectleider van de gemeente Bolsward, Jan Niemeijer, via telefoonnummer 0515 - 57 87 00.

Voor een klacht of melding kunt u terecht bij het klachtmeldingssysteem van Roelofs via http://bolsward.meldhetroelofs.nl. Hier kunt u de status van uw klacht blijven volgen en zien welke maatregelen zijn / worden getroffen.

Wij hopen op uw begrip en medewerking tijdens de werkzaamheden. Houd voor meer informatie en de stand van zaken onze website en het Bolswards Nieuwsblad in de gaten.