Politie Rotterdam Rijnmond

KEER AANGEHOUDEN

DRONKEN AUTOMOBILIST TWEE KEER AANGEHOUDEN

Datum publicatie: 15-07-2010 08:49

ROTTERDAM - Politieagenten haalden woensdag in de vroege ochtenduren een dronken automobilist van de weg. Nadat hij hiervoor bekeurd was mocht hij, als bijrijder, zijn weg vervolgen. De agenten waren dan ook zeer verbaasd dat zij hem twee uur later opnieuw achter het stuur zagen zitten.

De automobilist viel op doordat hij rond half drie een rood verkeerslicht op de Vondelingenweg negeerde.
De agenten gaven hem een stopteken en spraken hem aan. Al snel werd duidelijk dat de 42-jarige Schiedammer zeer waarschijnlijk onder invloed van alcohol verkeerde. Er werd een blaastest afgenomen. De man blies een F en mocht mee naar het bureau. Hier bleek dat hij vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had.

Ook werd duidelijk dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hiervoor kreeg hij een bekeuring. De hoogte van de boete voor het rijden onder invloed wordt bepaald door de officier van justitie.

Vervolgens mocht hij zijn weg vervolgen als bijrijder.

De verbazing van de agenten was dan ook groot toen zij de Schiedammer rond kwart over vier opnieuw zagen rijden. Deze keer op de Aveling. Hij is direct aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Hier ontving hij opnieuw bekeuringen. Ook is zijn auto in bewaring genomen.