Lebowski Young Achievers trapt af met Je blijft van Anna Drijver

15/07/2010 10:57

Dutch Media Uitgevers

Uitgeverij Lebowski gaat een speciaal deel van het fonds inrichten voor boeken van, met en over jonge Nederlandse (en internationale) auteurs, en iedereen die hot, hip en happening is in de jongerencultuur: Lebowski Young Achievers. De boeken worden geschreven en gemaakt door en voor jongeren tussen de zestien en de dertig jaar, en zullen voorzien worden van 'volwassen' NURS. Binnen dit sub-imprint worden geen jeugdromans uitgegeven, die verschijnen al bij Moon, de kinder- en jeugdboekenuitgeverij van Dutch Media.

Lebowski Young Achievers zal geleid worden door Willemijn Tillmans, die eerder bij Moon werkzaam was, onder supervisie van Lebowski uitgever Oscar van Gelderen. Jaarlijks zullen twintig titels verschijnen, en een eerste aanbieding is in de maak voor het voorjaar van 2011. Dit najaar zal als eerste titel Je blijft van Anna Drijver verschijnen, waarvan de aankondiging reeds met veel media-aandacht gepaard ging.

Gepland staan ook de filmeditie van Pizzamaffia (Khalid Boudou), waarvan de verfilming in februari 2011 in de bioscoop zal draaien, een boek over de verschillen tussen jongens en meiden (Zij vs Hij, onder redactie van Tiny Fisscher), en werk van Sanne Vogel, überblogger Nalden, Kimon Moerbeek, het collectief Mixin, Beri Shalmashi, Jette Carolijn van den Berg en jongerenedities van twee internationale titels: Max (en de Wild Things) van Dave Eggers en Ik ben niet bang van sterauteur Niccoló Ammaniti.

Lebowski Publishers is een innovatieve uitgeverij die experiment noch bestseller schuwt. Enkele van de bekendste auteurs zijn: Niccoló Ammaniti, Dave Eggers, Arnon Grunberg, Roberto Saviano, David Sedaris, Susan Smit, De Waal & Baantjer.

Lebowski Publishers is onderdeel van Dutch Media Uitgevers bv, waaronder ook de imprints

Carrera, Moon en De Vliegende Hollander vallen.





http://www.youngachievers.nl