Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.05 uur

Utrecht, 15-07-2010

Tweede verdachte steekincident aangehouden

NIEUWEGEIN - In het onderzoek naar het steekincident van zondagavond 11 juli, waarbij een 25-jarige Nieuwegeiner om het leven kwam, is een tweede verdachte aangehouden.De eerder aangehouden 17-jarige verdachte uit Nieuwegein wordt donderdag 15 juli voorgeleid bij de rechter-commissaris in Utrecht.Daarnaast worden meer aanhoudingen niet uitgesloten.

Het rechercheteam onderzoekt ook wat er vooraf is gegaan aan het fatale steekincident vrijwel direct na afloop van de WK-finale. Het rechercheteam wil graag in contact komen met bezoekers van de WK-finale op de Markt, die mogelijk iets hebben gezien, dat verband kan houden met het latere steekincident. Ook wil het team in contact komen met bezoekers, die mogelijk beeldmateriaal hebben van incidenten op de Markt en dit ter beschikking willen stellen aan het rechercheteam. Zij worden vriendelijk gevraagd contact op te nemen met het rechercheteam in het bureau Nieuwegein. Uiteraard kunt u ook telefonisch uw informatie melden via het telefoonnummer 0900-8844 en als u anoniem wilt blijven via het telefoonnummer 0800-7000.

Verkeersregelaar aangereden

HOUTEN Een verkeersregelaar werd op woensdag 14 juli door een personenbusje aangereden.

Rond 14.25 uur bevond een 22-jarige verkeersregelaar uit Assen zich samen met enkele collegas op de kruising van de Koppeling, De Molen en Het Spoor. In verband met werkzaamheden aan de rotonde werd het verkeer door tijdelijke verkeerslichten geregeld. Mocht de verkeersdruk echter te hoog worden, dan moesten de verkeersregelaars het werk overnemen.

De Assenaar kreeg via de portofoon van een collega door dat een personenbusje aan de zijde van Het Spoor door rood was gereden, tegelijkertijd zag de Assenaar dat het verkeer vanaf de Koppeling groen kreeg en optrok. Het laatste verkeer kwam op de rotonde het personenbusje tegen, waardoor een opstopping ontstond. De chauffeur van het busje werd gemaand naar achteren te rijden om zo het verkeer door te laten, maar weigerde dat.

De Assenaar verzocht hem meerdere malen achteruit te rijden, maar de chauffeur bleef weigeren. Daarop ging de regelaar voor het busje staan om het kenteken te noteren. De chauffeur gaf echter gas, raakte de regelaar, die opzij viel, waarna de chauffeur ervandoor ging.

De regelaar sprong in een auto en ging achter de chauffeur aan, een andere verkeersregelaar deed hetzelfde. Zij slaagden erin het busje de weg te blokkeren. Daarna ontstond een schermutseling tussen de chauffeur en de Assenaar, waarbij over en weer klappen vielen. Inmiddels gewaarschuwde agenten kwamen ter plaatse en hielden de chauffeur, een 67-jarige man uit Vianen, aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. De verkeersregelaar deed aangifte van poging tot doodslag. Hij liep licht letsel op.

Gebroken heup

NIEUWEGEIN Een vrouw wist op woensdag 14 juli door slaan op haar voordeur de aandacht te trekken. Zij is in het ziekenhuis opgenomen.

Rond 18.00 uur belde een bewoner van een woning aan de Sperwerlaan dat hij gebonk op de voordeur van zijn 67-jarige buurvrouw hoorde en dat zij kennelijk vanaf de binnenzijde op de deur sloeg. Agenten gingen ter plaatse en hoorden inderdaad gebonk en hulpgeroep van achter de voordeur. Zij probeerden de voordeur open te breken, maar moesten dat met de nodige voorzichtigheid doen omdat de bewoonster pal achter de deur lag. Terwijl de agenten daarmee bezig waren, slaagde de melder erin vanaf zijn balkon omhoog op het balkon van de 67-jarige vrouw te klimmen en wist vervolgens in de woning te komen.

De bewoonster was rond 15.00 uur van de trap gevallen en had daarbij haar heup gebroken. Zij is per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht en is daar opgenomen.